Élet-Stílus

Hewitt sérült, Federer szenvedett

Elhúzódó térdsérülése miatt idén már nem lép pályára Lleyton Hewitt, az ausztrálok teniszezője. A világelső Roger Federer ütött fogott Tokióban, és ha nehezen is, de továbbjutott a negyeddöntőből.

Elhúzódó térdsérülése miatt idén már nem lép pályára Lleyton Hewitt. A világranglista korábbi vezetője augusztus óta bajlódik a lábával, és a Herald Sun című lap szerint most úgy döntött: november közepéig pihenni fog, akkor kezdi újra az edzéseket. A 25 éves játékos úgy tervezi, hogy először januárban, Adelaide-ben játszik ismét ATP-tornán.

A világelső Roger Fereder nem pihen, a svájci zseni meglepően nehezen, a döntő szett rövidítésében tudott felülkerekedni a világranglista 1078. helyén álló japán ellenfelén a 765 ezer dollár összdíjazású, tokiói keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében.

A szabadkártyával indult Szuzuki Takao rendkívül lelkesen és ami fontosabb, jól is játszott a svájci klasszis ellen, s ezzel arra kényszerítette riválisát, hogy a maximumot nyújtsa “Szinte már láttam magam előtt a holnapi címlapokat: “Federer kikapott egy olyan játékostól, aki kívül van az első ezren”. Nagyon örülök, hogy végül sikerült nyernem, s ezzel megőriznem a rólam kialakult képet” – mondta a meccs után a bázeli sztár, aki a szezon során már 1346 ATP-pontot szerzett és ezzel rekordot döntött, tavaly – csúcsnak számító – 1345-tel zárta az évet.




Hewitt sérült, Federer szenvedett 1 tenisz.lap.hu Hewitt sérült, Federer szenvedett 1
Hewitt sérült, Federer szenvedett 3

Tokió, férfi torna, negyeddöntő:
Federer (svájci, 1.)-Szuzuki (japán) 4:6, 7:5, 7:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik