Élet-Stílus

Vass Lajos az Operaházban folytatja

Vass Lajos Szolnok vereséget szenvedett szocialista polgármesterjelöltje folytatja az év végéig tartó munkáját az Operaház miniszteri biztosaként, a jövőjét pedig Hiller István oktatási és kulturális miniszterrel fogják megbeszélni. A politikus erről szerdán beszélt a Tisza-parti városban tartott sajtótájékoztatóján.

Kampányáról elmondta: véleménye szerint szakértői csapatával őszintén, tisztességgel és hittel készült, és mindvégig azt tartotta szem előtt, hogy kizárólag saját programjáról beszéljen és ne politikai ellenfelei lejáratásával foglalkozzon.

Mint fogalmazott, a 261 szavazattal elszenvedett vereségébe belejátszottak az elmúlt két és fél hét országos politikai eseményei, de a megszületett eredményt elfogadják. Egyúttal köszönetet mondott mindazon szolnokiaknak, akik az ő programját és az MSZP képviselőjelöltjeit támogatták voksaikkal.

Cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy a Fidesz-KDNP győztes polgármestere felajánlotta volna számára a alpolgármesteri posztot. Sokkal inkább úgy látja, a Fidesz már mindent fontosabb helyet kiosztott magának, és a hét szocialista és a két szabad demokrata képviselőnek csupán a “maradékelv alapján” jut majd valami.

Vass Lajos bejelentette: lemondott az MSZP kompenzációs listáján szerzett mandátumáról is.

“A várost továbbra is segíteni fogom, és szörnyem érezném magam, ha (…) el kellene költöznöm – zárta mondandóját, utalva arra, hogy a választás éjjelén kapott nyomdafestéket nem tűrő, mocskolódó megjegyzéseket is, amire nem szolgált rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik