Élet-Stílus

Dámosy: garanciát nem vállalok

A Ferencváros új elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy egyelőre nem fejeződött be a klub átvilágítása, ezért nem látja, kik a felelősök a kialakult helyzetért, de véleménye szerint 2,5 milliárd forintra lenne ahhoz szükség, hogy nulláról indulhassanak.

„Meglehetősen vékony jégen járunk” – nyilatkozta a sport napilapnak Dámosy Zsolt, akit múlt héten választott meg az új elnökség az egyesület élére. „Még nem értek véget a vizsgálatok, de azt újra kijelenthetem, ha bármiféle visszaélést, szabálytalan pénzügyi akciót, ne adj’ isten, csalást, sikkasztást fedezünk fel, azt a nyilvánosság elé tárjuk. Felelősöket tehát nem tudok és nem akarok megnevezni, de abban igaza volt Ináncsy Miklós előző elnöknek is, hogy itt a Fradinál valami elképesztő pazarló gazdálkodás folyt. Jóval többet költekeztek annál, amit a józan ész elbírt volna.”

Az interjúban Dámosy arra kérte a Fradi szurkolóit, hogy minél többen látogassanak el a meccseikre: „Nekünk tizenötezer nézőre van szükségünk, telt házra, már most a Karcag ellen is, és persze minden találkozón, mert jelenleg csak ebből van pénzünk.”

Adóssága bőven van a Ferencvárosnak, Dámosy szerint legalább 2,5 milliárd forintra lenne ahhoz szükség, hogy nulláról indulhasson az egyesület. „Ebben az összegben persze benne lennének a Fotextől visszavásárolandó kereskedelmi jogok is. De itt még nem tartunk. Jelenleg tűzoltás folyik, mert ég a ház, de nagyon!”

Újságírói kérdésre az elnök kijelentette: nem tud arra garanciát vállalni, hogy megbízatási ideje, négy hónap alatt megtalálja a menekülési útvonalat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik