Élet-Stílus

McNabb egyedül megverte a Packers-t

Sokadszorra bizonyította klasszisát a Philadelphia Eagles irányítója, szinte egymaga intézte el az NFL negyedik játéknapjának zárómeccsén a Green Bay Packers-t, és biztosította be csapatának a harmadik győzelmet.

Fejtaposásért rekordeltiltás

Ellenfele fejének megtaposásáért öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott Albert Haynesworth, a Tennessee Titans amerikaifutballistája. A profiliga (NFL) történetének ez a legsúlyosabb, pályán elkövetett szabálytalanságért kiszabott büntetése. A Tennessee-Dallas Cowboys mérkőzésen a vendégek touchdownt találatot szereztek, amikor Haynesworth a földön fekvő és sisakját elveszítő Andre Gurode fejére szándékosan kétszer rálépett. A magáról megfeledkezett óriás azonnal végleges kiállítást kapott, és saját edzőjének kellett megfékeznie, nehogy nekirontson a bíróknak.
Videó

A 29 éves Donovan McNabb két touchdownt ért el és két touchdown passzt osztott ki Greg Lewis-nak, megfordítva ezzel a félidei 7-9-es állást. Az Eagles négy meccsen aratott három győzelmével átvette a vezetést az NFC Keleti csoportjában. A Green Bay (1-3) jelenleg a harmadik az NFC Északi csoportjában.

McNabb-et már évek óta az NFL legjobb irányítói között tartják számon, egyik legnagyobb erőssége, hogy az adott szituációt felismerve passzolás helyett gyakran maga is megindul a labdával az ellenfél célterülete felé. Tavaly ebből a szempontból nem igazán villogott, mindössze 55 yardot futott az elmúlt szezonban. Ehhez persze azt is tudni kell, hogy csapatának utolsó hét mérkőzését lágyéksérv miatt kénytelen volt kihagyni.

Rayner jól célzott

Hétfőn este a Lincoln Financial Field 69 222 nézője a régi McNabbnek tapsolhatott. „Ismét a régi stílusomban játszottam, és az adódó lehetőségekből a lehető legtöbbet akartam kihozni.” – nyilatkozta a találkozót követően az irányító.

A meccs egy Packers mezőnygóllal kezdődött, majd következett McNabb: tíz perccel az első félidő vége előtt hat yardról vitte be a labdát a Packers célterületére (7-3). A Green Bay rugója, Dave Rayner még két mezőnygólt szerzett 54 illetve 46 yardról, és az első (7-9) félidőt minimális előnnyel zárta a Packers.

McNabb nagy napja

A második játékrészben az addig is halovány Packers-irányító Brett Favre nagyon gyengén játszott, két interceptiont dobott, amelyekből az Eagles szerzett pontot. Az ellenlábasa, Donovan McNabb azonban felpörgött: David Akers mezőnygólja (10-9) után kétszer is zseniálisan találta meg a labdával 45 és 30 yardról Greg Lewis-t és 45 perc után már jelentős Eagles-előnyt mutatott a kijelző (24-9).

Az este zárszava ki másé, mint McNabbé lehetett: 12 perccel a találkozó vége előtt 15 yardról vitte be a labdát a második félidőre teljesen összezuhanó Packers célterületére, és ezzel megadta Favre-éknak a kegyelemdöfést.

NFL, negyedik játéknap
Atlanta Falcons-Arizona Cardinals 32-10
Tennessee Titans-Dallas Cowboys 14-45
New York Jets-Indianapolis Colts 28-31
Houston Texans-Miami Dolphins 17-15
Buffalo Bills-Minnesota Vikings 17-12
Carolina Panthers-New Orleans Saints 21-18
Baltimore Ravens-San Diego Chargers 16-13
Kansas City Chiefs-San Francisco 49ers 41-0

St Louis Rams-Detroit Lions 41-34
Washington Redskins-Jacksonville Jaguars 36:30 (h.u.)
Cincinnati Bengals-New England Patriots 13:38
Oakland Raiders-Cleveland Browns 21:24
Chicago Bears-Seattle Seahawks 37:6
Philadelphia Eagles-Green Bay Packers 31:9

Ajánlott videó

Olvasói sztorik