Élet-Stílus

A Veszprém és a Szeged is kikapott a BL-ben

A Veszprém és a Szeged is vereséggel kezdte a kézilabda Bajnokok Ligája küzdelmeit. Mindkét magyar csapat spanyol ellenféltől szenvedett vereséget a szombati nyitányon.

Az MKB Veszprém hét góllal, 34-27-re kapott ki az előző idényben döntős spanyol Portland San Antonio otthonában. Idegesen kezdtek a csapatok, az első félidőben egyik fél sem tudott komolyabb előnyre szert tenni. A fordulás után még tartotta a lépést a Veszprém, később viszont a pamplonai klub nagyobb sebességre kapcsolt, és a hibákat könyörtelenül kihasználva ellépett. A végjátékban is a spanyolok domináltak, és a vártnál nagyobb arányban győztek a második 30 percben gyengén játszó Veszprém ellen. A magyar bajnok a következő fordulóban a szlovák Povázska Bystrica csapatát fogadja otthonában.


A Pick Szeged hazai környezetben, 25-20-ra vesztett a tavalyi BL-győztes spanyol Ciudad Real ellen. Jó védekezéssel nyitott a magyar csapat, és egyáltalán nem ijedt meg a címvédőtől. Emberhátrányban sikerült 3-1-re elhúznia, a meccs elején Puljezevic még büntetőt is fogott. A lendület megmaradt, és a Ciudad Real hiába cserélt, nem tudott felzárkózni.


A 12. percben 6-2 volt az állás, 18. perc játék után pedig 8-3 volt az eredmény. A Pick extázisban játszott, ahogy egy kicsit közelebb férkőzött a Ciudad Real, mindig sikerült újítania. Közvetlenül a szünet előtt azonban a hazai irányító, Andjelkovic ujjsérülést szenvedett, és nem tért vissza a pályára. A második félidőben leblokkolt a Szeged, csak nyolc perc után tudott túljárni a vendégek kapuját őrző Sterbik Árpád eszén. A 43. percben egyenlített a spanyol csapat, amely a későbbiekben is sziporkázott, és a 49. percben – először a csata folyamán – a vezetést is átvette. Ezt a lélektani előnyt meglovagolva a Ciudad Real már nem engedte ki kezéből a győzelmet. A Szeged a következő fordulóban a fehérorosz Breszt Meskovo otthonában lép pályára.

Férfi BL, 1. forduló
A-csoport:

Portland San Antonio (spanyol)-MKB Veszprém 34-27 (14-14)


B-csoport:
Pick Szeged-Ciudad Real (spanyol) 20-25 (12-8)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik