Élet-Stílus

A jövő az SMS és az e-mail után

SMS, azonnali üzenetküldés, e-mail, blogok - ez a jelen az internet és a kommunikáció világában. Szakemberek azonban már a közeljövő új lehetőségeit vizsgálták a San Diegóban megrendezett DEMO-konferencián.


A rendezvényt félévente tartják meg és a fejlesztők, feltalálók itt mutathatják be a telekommunikációra vagy más területre vonatkozó elképzeléseiket. A mostani DEMO-konferencián a résztvevő közel 70 cég mindegyikének körülbelül 6 perc megszólalási lehetőséget biztosítottak a nagyszínpadon. “Jelenleg nagy vita folyik arról, hogy a távközlési piacon mi számít majd a jövőben fontosabbnak: a személyes kifejezés eszközei vagy a mobilszolgáltatások” – nyilatkozta Chris Shipley, a konferencia főszervezője.

A szakember szerint egyelőre az utóbbi terület tűnik nyerőnek, hiszen a mobilkészülékek egyre többet tudnak, funkcióik száma folyamatosan nő, ma már szinte minden háztartásban megtalálhatók és már szélessávú hálózatokra is csatlakozhatunk velük. Persze a személyes szolgáltatások is egyre fontosabbak és könnyen előfordulhat, hogy a két piac végül teljesen összefonódik. Az egyik újdonsággal előálló cég a Pinger volt. A vállalat egy olyan új technikát mutatott be, amelynek a segítségével beszédüzeneteket továbbíthatunk a mobiltelefonok és a számítógépek vagy a notebookok között.

“Amennyiben valakinek egy gondolata támad, nem kell leírnia, csak előveszi a mobilját, elmondja az ötletét, elképzelését, majd elküldheti – akár több ismerősének is – SMS-ben vagy e-mailben. Nyilvánvaló, hogy az ember sokkal gyorsabban beszél, mint ahogy ír” – mondta Greg Woock, a Pinger társalapítója. A GrandCentral nevű cég egy olyan webes felületet akar létrehozni, ahol a felhasználók az összes telefonszámukhoz tartozó hívásokat rendszerezhetik, blokkolhatják a kéretlen hívásokat vagy akár egy központi vagy külső üzenetrögzítőhöz továbbíthatják őket.

A 3jam egy csoportos SMS-küldési rendszer kifejlesztésén dolgozik, így egy üzenetet akár több személynek is el lehet majd küldeni, akik ugyanígy válaszolhatnak is ezekre az üzenetekre – egyetlen SMS áráért. A Void Communications olyan megoldáson dolgozik, ami az elolvasásuk után azonnal törölné az adott üzeneteket vagy meggátolná a lemásolásukat, kinyomtatásukat stb., így gátolva meg, hogy azok illetéktelen kezekbe kerüljenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik