Élet-Stílus

Eto’o nem játszhat a Chelsea ellen

Samuel Eto'o, a BL-címvédő Barcelona csatára kihagyja a Chelsea elleni csoportmeccseket, de a Real Madrid elleni spanyol rangadón sem léphet pályára, miután szerda este súlyos térsérülést szenvedett.

A 25 éves kameruni labdarúgó a szerda esti, Werder Bremen elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen egy passz után esett össze, és az első diagnózis szerint porcleválást szenvedett. Várhatóan három hónapig nem léphet pályára, ám hogy milyen súlyos a sérülése és pontosan mennyit kell kihagynia, az csak a napokban esedékes tüzetes orvosi vizsgálatok során derül ki.

Hiányozni fog a gólkirály

Egy azonban biztos, a Barcelona Eto’o nélkül vívja meg az angol Chelsea elleni BL-csoportmeccseket (október 18. és 31.), de a 25 éves csatár a Real Madrid elleni spanyol csúcsrangadón (október 22.) is legfeljebb csak a lelátón foglalhat helyet.

Eto’o 101 mérkőzésen 68 gólt szerzett eddig a katalán sztárcsapatban, tavaly 26 góllal spanyol gólkirály lett. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) “Év játékosa” 2006-os választásán a harmadik helyen végzett, míg Afrikában zsinórban háromszor választották meg a fekete kontinens legjobbjának.

Csalódott németek

A Barca edzője, Frank Rijkaard a súlyos veszteség ellenére elégedetten értékelte a 89. percben 1-1-re mentett találkozót. „Az utolsó pillanatig küzdöttünk, melynek következményeként kedvező és megérdemelt döntetlennel utazunk haza. Messi nagyszerű góllal hálálta meg a becserélését” – mondta a holland mester.

Német kollégája, Thomas Schaaf jóval csalódottabban nyilatkozott a hajrában elvesztett két pontról: „Megmondtam a fiúknak, hogy nagyon sajnálom őket. Kiválóan és elszántan játszottak, de balszerencséjükre nem jött össze a győzelem. Ezzel együtt megszorongattuk a világ egyik legjobb együttesét, ami tovább erősíti a csapatszellemet.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik