Élet-Stílus

Terjednek a Skype telefonok

Az internettelefónia kitör a számítógépek által behatárolt lehetőségeiből. Elemzők szerint akár a mobiltelefonok forgalmának csökkenését is okozhatja a Skype-telefonok megjelenése.

Egyre több cég dobja piacra a PC-alapú, illetve wireless Skype-telefon megoldását, mely a felhasználó számára megengedi azt, hogy a Skype hívásait ne a monitor előtt ülve intézze. Egyre több ember fedezi fel egy másik fajta hálózat, az internet előnyeit, és alkalmazza a voice-over-ip (VoIP) szolgáltatásokat a személyi számítógépén.

A Logitech keddi sajtótájékoztatóján több olyan új audiotermékét mutatta be, amelyekkel olyan egyszerűen és kényelmesen hívhatjuk fel rokonainkat és barátainkat az interneten keresztül, mintha a megszokott mobiltelefonunkat használnánk. Egyre inkább felmerül az igény, hogy a felhasználó szabadon használhassa a VoIP-telefont.

A Logitech új megoldásával – a Cordless Internet Handset kézibeszélővel – úgy érhetők el Skype-kontaktjaink, mintha egy hagyományos vezeték nélküli telefont használnánk. A készülék a számítógéptől akár 50 méterre is használható. A színes folyadékkristályos kijelzőn (LCD) láthatóvá válik az elérhető Skype-partnerek listája, bekapcsolható a Skype hangüzenet-szolgáltatása, és kijelezhető a híváslista (bejövő és kimenő hívások). Elég odagörgetni a felhívni kívánt partner nevéhez, és egy gombnyomással már kapcsolódik is a rendszer.

A készülék néhány további tulajdonsága szintén a mobiltelefonokat idézi, a háttérvilágított billentyűzet, a kihangosító funkció és a választható csengőhangok egyértelműen a mobilokon bevált kényelmi szolgáltatások. A készülék töltőállványával együtt bárhol elhelyezhető a lakásban, mert a készülék a mellékelt USB-csatlakozású adóvevő segítségével vezeték nélküli kapcsolatban marad a számítógéppel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik