Élet-Stílus

Nowitzki hatvanmillióért marad Dallasban

Dirk Nowitzki, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Dallas Mavericks játékosa 2011-ig meghosszabbította szerződését a klubbal.




Nowitzki hatvanmillióért marad Dallasban 1

nba.lap.hu

Nowitzki hatvanmillióért marad Dallasban 1
Nowitzki hatvanmillióért marad Dallasban 3

A német klasszis hatvan millió dollárért írt alá a texasi együtteshez. A 28 éves kosaras kilencedik szezonjára készül a Mavericksszel, ez idő alatt gyakorlatilag minden klubrekordot megdöntött: az elmúlt két idényben harmadik lett a legértékesebb játékosok (MVP) szavazásán, sorozatban másodszor került be a liga legjobb ötösébe, valamint egymást követő öt All-Star gálán is lehetőséghez jutott. Ráadásul a csapat a vezérletével idén egészen az NBA nagydöntőig menetelt, ahol azonban alulmaradt a Miami Heattel szemben.

„Rendkívül elégedettek vagyunk, hogy Dirk továbbra is a Mavericks-családban marad” – nyilatkozta Mark Cuban, a klub tulajdonosa. Nowitzki 603 NBA találkozón lépett pályára, ezek átlagosan 22 pontot, 8,5 lepattanót és 2,5 gólpasszt jegyez.

A németek sztárját pénteken várják Dallasba, miután kipihente szülővárosában, Würzburgban a kosárlabda világbajnokság fáradalmait. Jövő kedden kezdődik a Mavericks edzőtábora, és a texasi gárda, az október 31-én induló szezonban első meccsét a San Antonio Spurs ellen játssza november másodikán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik