Élet-Stílus

Debrecenben az UEFA-delegáció

A tervezettnél mintegy másfél órával később, szerda délután fél ötkor érkezett meg repülővel Debrecenbe az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szemlebizottsága.

Az UEFA illetékesei a 2012-es Európa-bajnokság megrendezésére vonatkozó magyar-horvát közös pályázatban majdani házigazdaként megjelölt helyszíneket – a horvát után az érintett magyar városokat – látogatják végig az elkövetkező napokban.

A holland szövetség főtitkára, Harry Been által vezetett delegáció első magyarországi állomása Debrecen. A vendégeket szerdán délután Berzi Sándor, az MLSZ nemzetközi igazgatója, a város képviseletében pedig Pajna Zoltán alpolgármester, Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum Kht. ügyvezető igazgatója és Virág László, a Debrecen Airport Kft. ügyvezetője köszöntötte. A magyar mellett a Horvát Labdarúgó Szövetség illetékesei is jelen voltak a megérkezéskor.

A hattagú szemlebizottság a Hotel Líciumba ment, ahol a vendéglátókkal egyeztetett. A testület a tervek szerint megnézi az új debreceni stadion helyszínéül kiszemelt Tócós-kertet, a Hotel Aranybikát és a Kölcsey Művelődési Központot. A debreceni program Kósa Lajos polgármester fogadásával zárul.

A hattagú szemlebizottság arra hivatott, hogy a stadionokat, a szállodai kapacitást, a reptereket, az utakat, a biztonsági feltételeket tanulmányozza, illetve, hogy meggyőződjön, a pályázatban vállaltak maradéktalanul megvalósulhatnak-e. Csütörtökön Székesfehérvárra és Győrbe, pénteken Budapestre látogatnak az UEFA illetékesei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik