Élet-Stílus

Dámosy Zsolt a Fradi elnöke

Délelőtt elkezdődött a Ferencváros népligeti sportbázisán a klub tisztújító küldöttgyűlése, amely új elnökséget, majd elnököt volt hivatva választani. Bácsalmási jelölését nem fogadták el, Sipos Jenő visszalépett, így az egyetlen versenyben maradt jelölt, Dámosy Zsolt lett a klub első embere.




Dámosy Zsolt a Fradi elnöke 1
ftc.lap.hu

Dámosy Zsolt a Fradi elnöke 1
Dámosy Zsolt a Fradi elnöke 3

Negyedórával a meghirdetett 10 órai időpont után kezdődött meg a Ferencvárosi Torna Club tisztújító küldöttgyűlése, amely a korábbi szokásokkal ellentétben nyilvános. A 76 szavazásra jogosult tagból 72 jelent meg, akik első döntésükkel visszahívták a megmaradt négy elnökségi tagot.

Az elnökválasztás nem közvetlen módon történt: előbb az elnökségi tagokra voksoltak, majd azok maguk közül választották meg az egyesület elsőszámú vezetőjét. Már ekkor kiesett a versenyből Bácsalmási Ottó, mivel nem kapta meg az elnökségi tagságra jelöléshez szükséges többséget (50 százalék plusz egy szavazatot).

Újra az elnökségben Albert

Délre a küldöttek megszavazták a 12 tagú elnökséget: Albert Flórián (tiszteletbeli elnök), Boros Bánk Levente, Dámosy Zsolt, Hermány Csaba, Kassai György, Kévés György, Kruj Iván, Dr. Lányi István, Sipos Jenő, Reib György, Takács Tibor. Az új vezetőség mandátuma 2007. január 31-ig szól majd.

Sipos Jenő az elnökség tagjainak megszavazása után visszalépett, s arra kérte a tagokat, hogy riválisát támogassák. Ezt követően ellenszavazat és tartózkodás nélkül választották elnöknek Dámosy Zsoltot.

Kemény munka vár ránk

„Gyerekként soha nem gondoltam volna, hogy nemcsak szurkolóként tudom segíteni szeretett klubomat, a Ferencvárost. Összes vállalkozásomat feladom erre a négy hónapra, hogy kizárólag az FTC megmentésére tudjak koncentrálni. Úgy vélem, ennyi idő alatt elválik, sikerül-e jó útra téríteni a klubot. És hogy mit ígérhetek? Csak azt, amit Winston Churchill: vért, verítéket és könnyeket, de azt hiszem, ezt az elnökség tagjai kivétel nélkül tudják. Nagyon kemény munka vár ránk” – mondta megválasztása után Dámosy.

„A közeljövőben amolyan válságmenedzselési feladatok várnak ránk. Ennek egyik legfontosabb része, hogy az FTC Labdarúgó Zrt. mindennapi működésében fellelhető problémákat orvosoljuk, illetve annak megfelelő működtetésére kidolgozzunk egy hosszabb távú tervet. Ugyancsak a legfontosabb célok között említeném a klub jelenleg, meglehetősen elavult alapszabályának módosítását.” – nyilatkozta az FTC.hu-nak az újdonsült elnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik