Élet-Stílus

Yzerman alelnök lett a Red Wingsnél

A klub egykori csapatkapitányát, a júliusban visszavonult Steve Yzermant nevezték ki az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL) érdekelt Detroit Red Wings alelnökének.

“Steve 23 évig erősítette a csapatunkat, magától értetődik, hogy pályafutása befejezése után sem szakad el tőlünk, a jövőben a menedzsment tagjaként számítunk rá” – nyilatkozta Mike Ilitch, az NHL-ben szereplő Detroit Red Wings tulajdonosa.

A tengerentúli profi jégkorongliga történetének leghosszabb ideig regnáló csapatkapitánya júliusban, 41 esztendősen akasztotta szögre a korcsolyáját. Illik megjegyezni, hogy 23 esztendős profi pályafutása során csak a Detroit Red Wings együttesét szolgálta, egyetlen más csapatban sem szerepelt.


A tízszeres All Star-válogatott, olimpiai bajnok center összesen 1710 NHL-mérkőzésen lépett jégre, 762 gólja mellett 1178 asszisztot jegyzett. A bajnoknak járó trófeát, a legendás Stanley-kupát háromszor (1997, 1998, 2002) emelhette a magasba.

Yzerman mezét január 2-án, ahogy a tengerentúlon szokás, ünnepélyes keretek között vonultatják vissza. A 19 számmal ellátott vörös dressz Gordie Howe, Terry Sawchuk, Ted Lindsay, Alex Delvecchio, valamint Sid Abel szerelése mellé kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik