Élet-Stílus

Pénteken tüntetnek a fociszurkolók

A legnépszerűbb magyar fociegyesületek szurkolótáborai demonstrációt hirdettek szeptember 29-én a Roosevelt térre a magyar futball megújulása érdekében.

A Ferencváros, az Újpest, a Debrecen, a Diósgyőr, a Kispest és a Videoton rajongói szerint a magyar futballban kialakult helyzetért „ugyanaz a belterjes, megújulni nem tudó és nem is kívánó, a futballunk felemelkedéséhez szükséges alapvető és radikális változásokat még koncepció szinten sem kidolgozó „futballelit” a felelős”. Véleményük szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség a saját inkompetenciáját próbálja azzal elfedni, hogy a szurkolókat kiáltja ki bűnbaknak.

„A Magyar Labdarúgó Szövetség jelenlegi vezérkara megválasztásakor a rend, fegyelem, törvényesség hármas jelszavát meghirdetve látott munkához. Ezzel szemben mit tapasztalhatunk azóta? Ad hoc és törvénytelen döntések sorozatát, következetlenséget, kiszámíthatatlanságot, értelmetlen és értelmezhetetlen szabályokat és talán ebből következően nemzetközi szinten is egyre eredménytelenebb futballt” – olvasható a szurkolók levelében, akik pénteken hatra, a Magyar Tudományos Akadémia parkolójába hirdették meg demonstrációjukat.

A tüntetés során egy egységes, közösen elfogadott petíciót adnak át az éppen Budapesten tartózkodó, a magyarországi Eb-rendezés feltételeit vizsgáló UEFA-delegációnak, melyben tájékoztatják őket a magyar futballirányítók szurkolói ügyekben tapasztalt kompromisszumképtelenségéről és számukra tendenciózusan hátrányos állásfoglalásairól, döntéseiről.

A szurkolói csoportok által az esemény szervezésével megbízott Magyar Balázs, aki a Ferencvárosi Szurkolók Szövetségének (FSZSZ) elnöke, az MTI érdeklődésére elmondta, nehéz ugyan megjósolni, hányan jelennek majd meg a demonstráción, de több száz drukker részvételére számítanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik