Élet-Stílus

BL: nem hibázhat a Real Madrid

Kedden az E, F, G illetve H csoport küzdelmeivel folytatódik a legrangosabb európai focikupa. A Real Madrid a szintén vereséggel kezdő Kijev ellen javíthat, de a nap mérkőzésének az Arsenal-Porto összecsapás ígérkezik.

BL: nem hibázhat a Real Madrid 1

Raúl végre betalál? (Getty)




BL: nem hibázhat a Real Madrid 2

Tiago lõtte a Lyon második gólját a Real ellen (EPA)

E csoport

A kvartett mindkét mérkőzésén nem kis meglepetés született az első játéknapon. A madridiak akárcsak egy évvel korábban, ismét az Olympique Lyon ellen kezdtek, és ismét nagyon kikaptak. Capello csapatánál is rosszabbul járt azonban a Dinamo Kijev, amelynek hazai pályán lőtt négyet a Steaua Bukarest. A második fordulóban a két vesztes, és a két nyertes találkozik egymással.

A két összecsapás közül papíron a francia bajnok mérkőzése tűnhet simábbnak. A Lyon a bajnokságban továbbra is magabiztosan szerepel, és könnyedén intézték el a Realt az első körben. Az ott mutatott teljesítmény alapján az sem lenne meglepetés, ha elődöntőbe jutnának a Bajnokok Ligájában. A román gárda újabb meglepetésre készül, de az már most borítékolható, hogy sokkal nehezebb dolguk lesz, mint az ukrán csapat ellen.

A Real Madrid csapnivalóan játszott az első BL-meccsén, és a bajnokságban sem mutatnak meggyőző játékot, úgyhogy nem is lenne olyan ’nagy’ meglepetés, ha nyerni tudna a Kijev a Bernabeu-ban. Ehhez persze lesz néhány szava a jó pár hétre kidőlt Cicinho nélkül felálló királyi gárdának, amely nem engedheti meg magának, hogy másodszor is kikapjon. Egyelőre bizonytalan, hogy Capello kit küld pályára kedd este, hiszen az általa alkalmazott rotációs elv alapján alapemberek is simán a kispadon találhatják magukat. Ronaldo még mindig sérült, helyette Nistelrooy próbálja majd bevenni az ukránok kapuját.

F csoport

Igazán pikáns találkozóra készül a Manchester United Lisszabonban. Az angol egyesület az 1994/1995-ös kiírás óta minden évben továbbjutott a csoportkörből, kivéve tavaly, amikor pont a Benfica ellen buktak el decemberben az Estádio da Luzban. Az első meccsen a Celtic ellen begyűjtötte a három pontot Sir Alex Ferguson együttese, és egy újabb győzelem esetén növelhetnék a manchesteriek az előnyüket a csoportban. A Benfica gólnélküli döntetlent játszott Koppenhágában, és egy esetleges győzelemmel átvehetik a vezetést a csoportban, attól függően, hogy a Celtic-FC Köbenhaven mérkőzésen milyen eredmény születik.

A skótok rendkívülien izgalmas találkozón vesztettek a ManU ellen, és ha komolyan gondolják a továbbjutást, akkor nyerniük kell otthon a dánok ellen. Gordon Strachan együttese nem a legerősebb összeállításával lép pályára, Jan Vennegoor of Hesselink játéka ugyanis erősen kérdéses.

G csoport

A CSZKA az elmúlt két kiírásban a hazai hat meccséből mindössze egyet tudott megnyerni, és kedden a Hamburger SV próbálnak a statisztikán javítani. A német gárda az első meccsen kikapott az Arsenaltól, ami tulajdonképpen papírforma eredménynek számít. Thomas Doll csapata ráadásul már a 11. perctől emberhátrányban játszott, ám ennek ellenére tisztességgel helyt álltak. A HSV-nak nyernie kell Moszkvában, ha nem akarja már idő előtt elveszíteni minden esélyét a továbbjutásra.

A csoport másik meccsén az első meccsen nyertes Ágyúsok a két éve Bajnokok Ligája győztes Portót látják vendégül. A portugál csapat a nagy siker óta a nemzetközi porondon csak bukdácsol, és most sem a legjobb előjelekkel várhatják a Emirates stadionban megrendezésre kerülő találkozót. A portugálok a tavalyi kiírásban nem tudtak idegenben nyerni, és idén az első meccsen sem bírtak legyűrni a CSZKA-t. A tavaly BL-elődöntős Arsenal kispadján Arsene Wenger jubilál, hiszen pont tíz éve irányította először a londoni gárdát.

H csoport

A H jelű kvartettben magyar rangadót rendeznek, a Tőzsér Dánielt foglalkoztató AEK a Juhász Rolandot soraiban tudó Anderlechetet fogadja. Egyelőre nem biztos egyik magyar szereplése sem a kezdőben, Juhásznak azonban jobbak az esélyei annak ellenére, hogy az első BL-meccsen a Lille ellen ő is ’benne volt’ a franciák egyenlítő találatában. Az athéniak még soha nem nyertek meccset a Bajnokok Ligájában, az azonban bizakodásra adhat okot, hogy a legutóbbi hat hazai BL-meccsük közül csak egyet veszítettek el.

A csoport rangadóján, a csoport két legerősebb együttese találkozik. A Milannak a papírforma alapján idegenben is simán kellene vernie a Lille együttesét. A bundabotrány miatt a bajnokságot mínuszban kezdő gárda ráadásul mindössze egy gólt kapott a bajnokságban, igaz a legutóbbi fordulóban csak döntetlent játszottak a Livornóval.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:
E csoport:
Steaua Bucuresti (román)-Olympique Lyon (francia)
Real Madrid (spanyol)-Dinamo Kijev (ukrán)
(Viasat3 élő)

F csoport:
Benfica (portugál)-Manchester United (angol)
Celtic (skót)-FC Köbenhaven (dán
)

G csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-Hamburger SV (német)
FC Arsenal (angol)-FC Porto (portugál)
(Viasat3 felvételről)

H csoport:
Lille (francia)-AC Milan (olasz)
AEK Athén (görög)-RSC Anderlecht (belga)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik