Élet-Stílus

Nyomozókkal figyeltették Moggit

A La Gazzetta dello Sport című lap azt állítja: az Inter labdarúgócsapatának vezetői figyeltették a bundabotrányba keveredett és később elítélt Juventus egykori előljáróját.

A lap szerint az Inter vezetői nyomozókkal figyeltették Luciano Moggit, a Juventus akkori főigazgatóját és Massimo De Santis játékvezetőt, mert olyan információhoz jutottak, mely szerint a torinói klub a bírókkal együttműködve manipulálja a mérkőzések eredményét. “Ebből egy szó sem igaz, a történtekhez nincs semmi közünk” – jelentette ki Massimo Moratti, a milánói kék-feketék elnöke.

A La Gazzetta dello Sport írja, hogy 2002-ben az akkori elnök, Giacinto Facchetti Danilo Nucini játékvezetőtől értesült a Juventus állítólagos üzelmeiről. A bíró nem tett feljelentést, Fachetti pedig – mivel baráti viszonyban volt az olasz távközlési cég, a Telecom menedzserével – elkezdte titokban lehallgattatni Moggi és De Santis telefonjait, illetve detektívekkel figyeltette a különböző pénzmozgásokat.

A megfigyelés több hónapig tartott, de nem sikerült bizonyítékot találni a manipulációra. Az olasz szövetség (FIGC) a cikk nyomán sportszerűtlen magatartás miatt vizsgálatot indított a milánóiak ellen.


A FIGC az olasz futball történetének legsúlyosabb nyári bundabotránya után az elmúlt két év bajnokát, a Juventust megfosztotta címeitől, s az idei elsőséget az Inter kapta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik