Élet-Stílus

Nem volt rendbontás az Újpest meccsén

Az Újpest a 17 éves Nagy Olivér góljával 1-0-ra legyőzte a Pécs együttesét a labdarúgó Borsodi Liga hetedik fordulójában. Rendbontás nem volt.

A lila-fehér csapat még a Budai II László Stadionban lépett pályára, mivel a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a májusi MTK elleni bajnokin történt rendbontás miatt bezáratta a Szusza Ferenc Stadion.

Nem volt balhé

A találkozónak helyet adó Budai II. László Stadionban és környékén nagy volt a rendőri készültség: a stadion körüli utcákban lovas és kutyás rendőröket lehetett látni, ugyancsak sok rohamrendőr volt, akik a mérkőzés alatt a lelátókra felvezető lépcsőknél is jelen voltak. A stadion régi Fóti út felőli oldalán vízágyús kocsit lehetett látni.

Az újpesti szurkolók végig sportszerűen biztatták csapatukat, csupán a második félidő elején skandáltak kormányellenes rigmusokat. Ekkor az “Elkúrtad!”, “Táncolj, Feri!”, “Gyurcsány takarodj!” bekiabálásokat lehetett hallani. Ugyancsak néhányszor hangzott el a “hajrá Magyarország!” és a “Ria, Ria Hungária!’ rigmus.

Játszottak is, alacsony színvonalon

Az első félidőben többnyire csak a mezőnyben folyt a küzdelem, igazi nagy helyzet alig akadt. A 17. percben villantak először az újpestiek: Sándor egy kényszerítő után 23 méterről lőtt, a labda a felső lécen csattant. Pár perccel később Sipos jól vette észre, hogy Balajcza kint áll, majdnem a félpályáról kapura emelt, de a visszafutó újpesti kapus hárított.

Nem sokkal az újrakezdés után Sándor okosan tálalt az ötösön álló Kovács elé, a támadó azonban hatalmas helyzetben Herbertbe lőtt. Sajnos nem nagyon változott a játék képe a későbbiekben sem, kevés helyzet, de végül a hazai csapat egyetlen valamire való támadását gólra váltotta: Erős kényszerítőzött Kováccsal a 16-os jobb oldalánál, majd a középen egyedül érkező Nagy elé tálalt, a fiatal középpályás pedig az üres kapuba passzolt (1-0).

Újpest FC – PMFC Pécs-Plaza 1-0 (0-0)
Gólszerző:
Nagy O. (80.)
Sárga lap: Tisza (31.), Hullám (83.), illetve Szekeres (30.), Pest (64.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik