Élet-Stílus

Vezet a Davis-kupa csapat

A magyar teniszválogatott az első napi két egyes után 2-0-s vezetésre tett szert Grúzia csapata ellen a Davis Kupa euro-afrikai zóna II. csoportjában, miután Bardóczky Kornél Kiss Sebőhöz hasonlóan négy játszmában nyert.

A hazai csapatnak így már csak egy siker hiányzik a feljutáshoz, melynek révén jövőre közvetlenül a világelit alatti kategóriában játszhatna.

A nap első meccsén Kiss Sebő bravúros győzelmet aratott: a meccs kezdetén mindkét játékos hozta első adogatását, aztán a korábban a világranglistán első 50-ben is szerepelt Labadze sorozatos hibái miatt több játékot már nem is nyert, így Kiss könnyedén söpörte be az első szettet.

A folytatásban a vendégek klasszisa előbb a pálya állapotát kezdte kritizálni, majd a labdákkal akadt gondja, végül ütőt is cserélt. Azonban ez sem segített rajta, a 23 éves magyar teniszező 3:2-nél elvette a hálóhoz rohangáló, de ott rendre hibázó ellenfelének adogatását. Előnyét a játszma végéig megőrizte (6:3). A harmadik szettre feltámadt Labadze, sokkal agresszívebben játszott, és csökkenteni tudta a hátrányát.

A negyedik játszmában Labadze egyre idegesebben játszott, ugyanakkor Kiss végig nyugodt tudott maradni, 3:3-nál elvette ellenfele adogatását. Labadze ekkor már nemcsak a vonalbírókkal és a mérkőzésvezetővel, de a brit döntnökkel, Carl Baldwinnal is veszekedett, sőt az eredményjelzőn mutatott állásba is belekötött, utóbbiban legalább igaza volt… 5:4-nél Kiss a mérkőzésért adogatott, és két megnyert pont után Labadze földhöz vágta ütőjét, amiért büntetőpontot kapott. Három meccslabdáról pedig már nem volt visszaút a számára.

Bardóczky nagyon magabiztosan kezdett, kétszer is elvette ellenfele adogatását, de 5:2-nél hiába jutott játszmalabdához, Csikladze hárította azt, majd minimálisra csökkentette hátrányát. Amikor a magyar játékos másodszor adogatott a szettért, már nem remegett meg a keze (6:4).


Vezet a Davis-kupa csapat 1

Kiss Sebõ kortyol (mtsztenisz.hu)

A folytatásban viszont ismét visszaesett, és a második szettet rövidítésben elveszítette. A harmadik játszmától a 28 éves magyar játékos érezhetően a biztonságra törekedett, mivel nem igazán ment neki a tenisz. Taktikája bevált, ritka esemény volt, ha Csikladze háromszor egymás után vissza tudta ütni a labdát. Az első szettlabdáját ásszal értékesítette Bardóczky. A negyedik játszmára sem változott a játék képe, a grúz bombázó első szervái hiába szálltak legalább 200-220 km/órás sebességgel, Bardóczky az első mérkőzéslabdájánál védhetetlen adogatást küldött ellenfele térfelére.

Nyilatkozatok
Kiss Sebő: “Soha nem győztem még le ilyen tudású játékost. Azt hiszem, az első két szettben nem vett elég komolyan, aztán kihasználta a hullámvölgyemet, de a közönség biztatásának köszönhetően mégis sikerült nyernem.”

Bardóczky Kornél: “Nem ment jól a tenisz. De nagyon örülök, mert így, ilyen küzdelmes mérkőzésen is sikerült nyernem. 2-0-ra vezetünk, de ez még nem jelent semmit, hiszen három siker kell a győzelemhez. Szombaton párosban sem lesz könnyebb dolgunk.”

Szombaton 12:45-kor a megnyitóval veszi kezdetét a hivatalos program, majd 13 órától Bardóczky és Kisgyörgy Gergely néz farkasszemet Labadzéval és Csikladzéval.

Davis Kupa, euro-afrikai zóna, II. csoport:
Magyarország-Grúzia 2-0
Bardóczky Kornél-Lado Csikladze 6:4, 6:7 (4-7), 6:1, 6:2
Kiss Sebő-Irakli Labadze 6:1, 6:3, 2:6, 6:4

Világcsoport elődöntő:
Argentína-Ausztrália 1-0
David Nalbandian-Mark Philippoussis 6:4, 6:3, 6:3

Oroszország-Egyesült Államok 2-0
Marat Szafin-Andy Roddick 6:4, 6:3, 7:6 (7-5)
Mihail Juzsnyij-James Blake 7:5, 1:6, 6:1, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik