Élet-Stílus

Xabi Alonso a saját térfeléről lőtt gólt

A Liverpool szerda este a Newcastle-t fogadta az angol labdarúgó-bajnokságban, és győzte le 2-0-ra, de az eredmény majdnem csak mellékes, az igazi szenzációt Xabi Alonso mesés gólja jelenti.

A spanyol középpályás 1-0-s liverpooli vezetésnél, a 79. percben lőtt a vendégek kapujába. Mindenki arra számított, hogy passzol, ő azonban a saját térfeléről (!) kapura emelt, pazarul, a kinn álló Steve Harper hiába nyújtózkodott, a labda hálóba hullott.


“Magam is azt hittem, hogy passzolni fog, sőt, erre is biztattam volna, de nem így tett, óriási, fantasztikus gólt szerzett” – nyilatkozta a mérkőzés után Rafael Benítez, a Liverpool spanyol menedzsere. Xabi Alonso nem először volt eredményes a “Kígyó térről”, az előző évadban, a Luton elleni FA-kupa-találkozón is a saját térfeléről talált be. Azzal a góllal egyébként egy angol szerencsejátékos – aki előrelátóan arra tett, hogy 2005/2006-os szezonban a spanyol gólt szerez a felezővonalon túlról – temérdek pénzt nyert. Hogy most volt-e hasonló fogadás, nem tudjuk, a 25 éves fedezet lába mindenestre az idén is “elsült.”

A Liverpool 2-0-ra győzte le a Newcastle csapatát – a 29. percben Dirk Kuyt először volt eredményes a “vörösök” mezében -, Benítez szerint nagyobb is lehetett volna a különbség:”Sok tiszta helyzetet alakítottunk ki, több góllal nyerhettük volna.”

Premier League, elhalasztott mérkőzés:
Liverpool-Newcastle United 2-0 (1-0)
Gól:
Kuijt (29.), Xabi Alonso (79.)

Az élcsoport: 1. Portsmouth 13 pont (9-0), 2. Manchester United 12 (11-3), 3. Chelsea 12 (9-3), 4. Everton 11 (10-4), 5. Aston Villa 9 (6-3).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik