Élet-Stílus

Győzelem Fehéroroszország ellen

A magyar női kosárlabda-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn legyőzte Fehéroroszország csapatát Körmenden, így megmaradt az esélye arra, hogy továbbjusson az A-csoportból.

Az első játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, ez a sok hibában is megmutatkozott. A házigazdák előbb nyugodtak meg, s ennek köszönhetően az első dudaszóig hatpontos előnyre tettek szert.


A nyitó negyed végén, illetve a második felvonás elején percekig nem született egyetlen kosár sem, majd a magyarok büntetőből végül eredményesek tudtak lenni, és a folytatásban tovább növelték a különbséget. A játékrész hajrájára aztán feltámadtak a fehérorosz lányok, ekképp a hazaiak hétpontos előnnyel vonulhattak a nagyszünetre.

A fordulást követően folytatódott a változatos csata, a házigazdák nagyon küzdöttek, de nem tudták jelentősen növelni a különbséget, a harmadik negyed végén 43-34-et mutatott az eredményjelző. A záró felvonás a fehéroroszok rohamaival és pontjaival kezdődött, pillanatok alatt négypontosra faragták hátrányukat, a magyarok azonban gyorsan összeszedték magukat és előbb visszaállították az eredeti különbséget, majd még növelték is azt.


Az utolsó percekre elfáradtak a vendéglátók, így végül hétpontosra olvadt az előnyük, győzelmük azonban egy percig sem forgott veszélyben.

Amennyiben Sterbenz Tamás együttese szombaton, az utolsó fordulóban nyer a sereghajtó bolgárok ellen Szombathelyen, tagja lehet a jövő évi kontinensviadal mezőnyének, de ehhez az is kell, hogy a másik találkozón számára kedvező eredmény szülessen. Az öt selejtezőcsoportból egyébként az első helyezettek mellett a négy legjobb második lehet ott a jövő évi Európa-bajnokságra.

Női Eb-selejtező, 5. forduló, A-csoport:
Magyarország-Fehéroroszország 54-47 (17-11, 14-13, 12-10, 11-13)
A pontszerzők:
Császár 13, Cserny, Iványi 10-10, Károlyi 7, Papp 6, Englert 5, Fűrész 3, illetve Trojna, Volnaja 10-10, Marcsanka 7, Lajcsanka 6, Trafimava 5, Veramejenka 4, Novikava 3, Sznyicina 2
A csoport másik mérkőzésén: Bulgária-Görögország 55-81

Az állás: 1. Görögország 9 pont, 2. Fehéroroszország 8 (318-303), 3. Magyarország 8 (302-294), 4. Bulgária 5.

További program:
Magyarország-Bulgária, szombat
Fehéroroszország-Görögország, szombat

Ajánlott videó

Olvasói sztorik