Élet-Stílus

Élményautó a Skodától

Bár még csak most mutatkozott be a Skoda negyedik modellje, a Roomster, a cseh gyártó talán már egy újabb autón töri a fejét. Párizsban ugyanis leleplezik a Joyster (Joy=élmény) névre keresztelt tanulmányautót.

A kocsi egy sportos háromajtós, amely vélhetően szintén a Volkswagen Golf padlólemezére épülhet, és a Fabia és az Octavia közötti szegmensben mutatkozhatna be. Így a Citroën C4, az Opel Astra GTC, a Ford Focus stb. ellenfele lehet.

Egyelőre azonban a gyár által kiadott szűkszavú közlemény csak arról számol be, hogy az autó egyes formai megoldásai megjelenhetnek szériaautókon.

A Roomsterhez hasonlóan itt is határozott designelem a sisakrostélyra vagy pilótafülkére emlékeztető üvegfelület. A karosszéria többi részéhez képest kevésbé hangsúlyos az A-oszlop, ami úgy hat, mintha a szélvédő átmenet nélkül folytatódna az oldalsó ablakokban.

A Joysterbe pumpált további Skoda-innovációkról többet csak Párizsban tudhatunk meg. Az azonban biztos, hogy az autónál elsődleges szempont volt az utastér tágassága és kényelme.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik