Élet-Stílus

Lemondásra szólították fel Lamine Diackot

Lemondásra szólította fel Lamine Diackot, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) elnökét az olasz Luciano Barra, aki szerint a sportág beteg és az utóbbi időben sokat vesztett hírnevéből.

Luciano Barra, aki a 2004-es athéni és a 2006-os torinói téli olimpia szervezőbizottságában is tevékenykedett, levelében így fogalmaz: “Az atlétika komolyan beteg, sőt talán már meg is halt, s mint vezetőnek, Önnek kell ezért a felelősséget vállalnia.”

Barra azt kéri számon a 73 éves Diackon, hogy a sportág reklámbevételei és marketingértéke csökkentek, akárcsak a televíziós nézettsége. A háromnapos fedettpályás világbajnokság 2003-ban 92 millió nézőt vonzott, idén csak 58 milliót.


A párizsi szabadtéri világbajnokságot 2003-ban 503 millió televíziónéző követte nyomon, a tavalyi helsinki vb-t ugyanakkor 498 millióan látták.

Barra, aki a korábbi elnök, az olasz Primo Nebiolo egyik bizalmasa volt, azt javasolja a szenegáli sportdiplomatának, hogy mondjon le, s legyen tiszteletbeli elnök. Szerinte az IAAF vezetésében vérfrissítésre van szükség, valamint “nehéz egy bizonyos kor fölött az ifjú generációt megérteni.”


Barra ugyanakkor cáfolta, hogy befolyásolni akarná az elnökválasztást. A tisztújításra a jövő évi oszakai világbajnokság előtt kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik