Élet-Stílus

Fontos mérkőzések előtt a női kosárlabda-válogatott

A magyar női kosárlabda-válogatott szerdán a fehérorosz, majd szombaton a bolgár csapat elleni két hazai találkozóval zárja az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

Sterbenz Tamás együttese két, megfelelő pontarányú sikerrel biztosan kijut a jövő évi kontinenstornára. A szakvezető tájékoztatása szerint a két vereség után két győzelmet begyűjtő csapatának a fehéroroszok ellen 14 ponttal kell nyernie Körmenden, míg a bolgárokkal szemben elég a győzelem Szombathelyen a biztos továbbjutáshoz.


Ugyanakkor egy kisebb arányú fehéroroszok elleni siker is Európa-bajnokságot érhet, amennyiben a záró forduló fehérorosz-görög találkozóján magyar szempontból megfelelő eredmény születik.

A tréner elmondta, az öt csoportból az elsők mellett a négy legjobb második jut ki az Európa-bajnokságra, az pedig már most biztosnak tűnik, hogy a négy győzelemmel és két vereséggel elért második pozíció kvalifikációt ér. Előfordulhat, hogy négy sikerrel a hármas holtversenyből a Sterbenz-gárda jön ki a legrosszabbul, s csak harmadik lesz.

“Egy hete, amikor még két vereséggel álltunk, nehezen tudtuk elképzelni, hogy most a mi kezünkben lesz a továbbjutás lehetősége, ám a két idegenbeli győzelemmel ezt elértük. Különösen a szombati görögök elleni egypontos siker jelent sokat, mert kiélezett csatában, színvonalas játékkal nyertünk” – mondta Sterbenz. – A hangulat jó az együttesen belül és bízom a sikerben. Nagy tempójú meccsre készülünk, mert fontos a pontkülönbség, ugyanakkor nem szabad fejetlenül szaladni előre, hiszen a fehéroroszok kihasználhatják a hibáinkat.”


Sterbenz Tamás a körmendi szurkolók buzdításában is bízik, a szövetségi kapitány a játékosokkal kapcsolatban elmondta, hogy kisebb sérülések ugyan vannak, ám a meccset senkinek nem kell kihagynia.

A magyar csapat további programja:
5. forduló: Magyarország-Fehéroroszország, szerda, 18:00
6. forduló: Magyarország-Bulgária, szombat, 18:00

Az A csoport állása 4 forduló után:
1. Görögország 7 pont, 2. Fehéroroszország 7, 3. Magyarország 6, 4. Bulgária 4.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik