Élet-Stílus

Pótselejtezőn javíthat a kosárválogatott

Október 16-án kerül sor a jövő évi férfi kosárlabda Európa-bajnokság pótselejtezőjének sorsolására, amelyen a kvalifikációs csoportjában harmadik helyen végzett magyar válogatott is érdekelt.

Meszlényi Róbert együttese szombaton a belga csapat elleni hazai sikerrel zárta a selejtezőket, amelynek C csoportjában két győzelemmel és négy vereséggel zárt.

A kvalifikációs rendszer alapján a négy kvartettből hat gárda – az elsők és a két legjobb csoportmásodik – vívta ki a részvételt a 2007. szeptember 3-17. közötti spanyolországi Eb-re, míg a további tíz várhatja a sorsolást.

A jövő augusztusi pótselejtezőre két három és egy négy csapatos csoportot alakítanak ki, amelyek győztesei játszanak majd egymás ellen – már az Eb helyszínén – a fennmaradó egy indulási lehetőségért. A csoportok utolsó helyezettjei is körmérkőzést játszanak majd egymás ellen, s a trió utolsója kiesik a másodosztályba.

Bodrogváry Ivánnak, a magyar szövetség főtitkárának tájékoztatása szerint a pótselejtezőnek egy héttel a kontinenstorna kezdete előtt kell lezárulnia, a mérkőzések pontos időpontjai pedig a sorsolás után derülnek ki.

Az Eb-selejtező csoportjainak végeredménye
A csoport:
1. Lengyelország 10 pont – Eb-résztvevő
2. Svédország 9
3. Ukrajna 9
4. Bulgária 8

B csoport:
1. Portugália 10 pont – Eb-résztvevő
2. Macedónia 9
3. Bosznia és Hercegovina 9
4. Izrael 8

C csoport:
1. Oroszország 11 pont – Eb-résztvevő
2. Csehország 10 – Eb-résztvevő
3. Magyarország 8
4. Belgium 7

D csoport:
1. Horvátország 11 pont – Eb-résztvevő
2. Lettország 10 – Eb-résztvevő
3. Észtország 8
4. Dánia 7

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik