Élet-Stílus

Olaszországban szemlézik az UEFA

Hétfőtől péntekig Olaszországban méri fel a helyzetet a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére benyújtott pályázatokat vizsgáló UEFA-bizottság.

A még versenyben lévő kandidálók között van – közösen – a magyar és a horvát, illetve a lengyel és az ukrán szövetség is.

A szemlebizottság többek között a római, a nápolyi, a palermói, a bari, az udinei, a torinói, a milánói és a firenzei stadiont keresi majd fel. A legtöbb létesítmény nem volt felújítva az 1990-es vb óta.

„Olaszország olyan nagyszabású sporteseményeknek adott otthont a közelmúltban, mint a torinói téli olimpia vagy a Mediterrán Játékok, és hamarosan mi rendezzük a vízilabda-világbajnokságot is – fogadta az UEFA-küldöttséget Gianni Petrucci, az Olasz Olimpiai Bizottság elnöke. – De a motor, mindezek mögött a labdarúgás marad. Biztosak vagyunk benne, hogy a kormány támogat bennünket.”

A sportvezető nem tévedett, Giovanna Melandri sportért felelős államtitkár legalábbis azzal fogadta az UEFA-delegációt, hogy „ez a pályázat nagyon fontos, és a kormány kész vállalni a szerepét”.

A szemlebizottság a múlt héten járt Lengyelországban és Ukrajnában. A következő állomás – e hét vasárnaptól hat napon át – Magyarország és Horvátország lesz.

A helyszínről december 8-án dönt az UEFA.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik