Élet-Stílus

Menesztették Geráék edzőjét

Bryan Robson távozik az angol másodosztályban szereplő, Gera Zoltánt is a soraiban tudó West Bromwich Albion éléről. A klubvezetők a csapat gyatra szereplése miatt döntöttek a váltás mellett.

Az élvonalból tavaly kiesett birminghami egylet vezetői az azonnali feljutást tűzték ki célul, a csapat azonban “beragadt a rajtnál.” Jelenleg a kilencedik helyen áll a másodsztályú bajnokságban, eddigi nyolc mérkőzéséből csak hármat nyert meg, három döntetlen mellett két vereséget szenvedett. A legutóbbi fordulóban, hazai környezetben 1-1-et játszott az újonc Southend United ellen.

Ez már sok (sokk) volt a vezetőknek, akik hétfő délelőtt megköszönték Robsonnak a munkát, a keddi, Cheltenham elleni Ligakupa-mérkőzésen az eddig pályaedzőként dolgozó Nigel Pearson ül majd le a kispadra. Hogy ki lesz Robson utóda a menedzseri poszton, arról csak később születik döntés.

Robson 2004-ben vette át a West Bromwich szakmai irányítását, az első évben még benntartotta a csapatot a Premier League-ben, a következő szezonban azonban ez már nem sikerült.

“Úgy gondoltuk, ha el akarjuk érni a céljainkat, akkor most mindenképpen váltanunk kell. Ugyanakkor megszeretném köszönni Robsonnak a 22 hónapon át tartó odaadó munkáját” – nyilatkozta Jeremy Peace, a klub elnöke.


A távozó edző röviden annyit mondott: “Igazán élveztem azt a rövid időt, melyet a West Brom menedzsereként töltöttem. Most véget ért egy fejezet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik