Élet-Stílus

Katonai hálózatot fejleszt az IBM

admin
admin

2006. 09. 18. 16:34

Az IBM várhatóan a hét folyamán egy olyan átfogó, két kontinens közötti szövetséget jelent be, melynek célja hogy új hálózati technológiákat fejlesszen ki az amerikai és brit honvédelem számára.

Az amerikai hadsereg kutató laboratóriuma és a brit honvédelmi minisztérium 135 millió dolláros vállalkozását, és a benne résztvevő 24 technikai partner munkáját az IBM irányítja majd az elkövetkezendő nyolc évben. A csoport segítségére lesz a két országnak, hogy megvalósítsa a 2000-ben kitűzött közös célt, és biztonságosabbá tegye közös kommunikációs hálózatát. A beszédes International Technology Alliance (ITA) in Network and Information Sciences nevet kapott szövetség tagjai között tudhatja a Boeinget, a Honeywellt, a Carnegie Mellon Egyetemet, a Columbia Egyetemet valamint a londoni Imperial College-ot is – írja az RFID Update.

Thomas Killion, az US Army lab vezető tudósa elmondta, hogy az ITA az Atlanti-óceán mindkét partjáról összehozza tudományos közösséget, hogy megosszák egymással a tudást és olyan előremutató technológiákat fejlesszenek ki, mint a szenzoros és az RFID hálózatok. “Ez az egész legalább annyira szól a legközelebbi szövetségesünkkel való társulásról, mint amennyire a hálózat- és információtudomány égető kutatási kérdéseinek megválaszolásáról, melyek hozzájárulhatnak a következő generációs taktikai mobilhálózatok létrejöttéhez” – fogalmazott Killion a ZDNet oldalán.

A tervek szerint pár évnyi kutatás után a szövetség olyan újfajta hálózati kezelőrendszert vezet majd be, amely önmagát vezérli és szervezi. Dinesh Verma, az ITA programmenedzsere és az IBM kutatója elmondta, hogy a technológiát később a vállalati szféra is megkaphatná. A kutatások négy fő területre korlátozódnak majd: a hálózati elméletre, a rendszerek rendszereiben megvalósítható biztonságra, a szenzoros információkezelésre és szállításra, valamint a megosztott, szövetségi tervezésre és határozathozatalra.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.