Élet-Stílus

Talmácsi Gábor javított a második időmérőn

A Hondával versenyző Talmácsi Gábor javított a pénteki időeredményén a gyorsasági motorkerékpáros-világbajnokság ausztrál futamának második időmérőedzésén.

Talmácsi Gábor a második időmérőn két helyet javított a pénteki produkcióján, így a 11. helyről rajtolhat a 125 köbcentisek között az Ausztrál Nagydíjon. A kategória másik magyarja, Tóth Imre nem tudta túlszárnyalni pénteki eredményét, ami a 21. pozícióra volt elég. Az élről Talmácsi egykori csapattársa, a gyári KTM nyergében száguldó Mika Kallio vághat neki a vasárnapi versenynek.


Talmácsi Gábor reménykedik


“Igazából nem tudtuk maximálisan beállítani a futóművet, amellyel már pénteken is adódtak gondjaink. A negyedik kanyarban ‘összeül’ a futómű, így ott időt vesztek, ám ha arra a kanyarra jók a beállításaink, akkor a pálya többi kanyarjában vannak problémáim. Így maradtunk a kisebbik rossznál. Az edzés sem jött ki igazán jól, nagy volt a forgalom, és nem tudtam egy tiszta kört sem motorozni” – mondta a tréning után Talmácsi, majd rátért a versenyre. – “Motivált vagyok, remélem, sikerül a hetedik helynél előrébb végeznem, ami itt, Phillip Island-en az eddigi legjobb eredményem.”


Tóth Imre szomorkodik


Tóth Imre kifejezetten szomorúan értékelt: “Csalódott vagyok a szombati teljesítményünk miatt. A pénteki jó kezdés után szerettem volna még javítani, tudtam, hogy a pálya több pontján tudok még gyorsulni, de sajnos a motorom nem úgy teljesített, ahogy vártam tőle. Ami a legjobban aggaszt, hogy nem tudjuk pontosan hová tűnt néhány lóerő a pénteki motoromhoz képest. Most a csapatban mindenki azon dolgozik, hogy holnapra rendben menjenek a dolgok. Bízom bennük, az Aprilia segítségével biztos jó gépet hoznak össze nekem.”


A 250-es géposztályban a spanyol Jorge Lorenzo, míg a MotoGP-ben a pontversenyben vezető amerikai Nicky Hayden szerezte meg a pole pozíciót.

Ausztrál Nagydíj, szombati időmérőedzés
125 kcm:
1. Mika Kallio (finn, KTM) 1:36.625
2. Alvaro Bautista (spanyol, Aprilia) 1:36.800
3. Lukas Pesek (cseh, Derbi) 1:37.056
11. Talmácsi Gábor (magyar, Honda) 1:37.596
21. Tóth Imre (magyar, Aprilia) 1:38.799

250 kcm:
1. Jorge Lorenzo (spanyol, Aprilia) 1:32.717
2. Alex de Angelis (San Marinó-i, Aprilia) 1:33.602
3. Sylvain Guintoli (francia, Aprilia) 1:33.732

MotoGP:
1. Nicky Hayden (amerikai, Honda) 1:29.020
2. Nakano Sinya (japán, Kawasaki) 1:29.258
3. Valentino Rossi (olasz, Yamaha) 1:29.271

Ajánlott videó

Olvasói sztorik