Élet-Stílus

Pénzhez jutnak a Fradi-játékosok – FN-interjú

A legatyásodott Ferencváros a héten Kunbaján játszott hírverő mérkőzést, a hírek szerint a zöld-fehérek fejenként 15 ezer forintot kaptak a túráért. Lipcsei Pétert, az NB II-ben még makulátlan Fradi csapatkapitányát a "hakni-ügyben" is faggattuk az alábbi interjúban.

– Igaz, hogy fejenként 15 ezer forintot kaptak a Kunbaja elleni barátságos mérkőzésért, és csak ezért vállalták el a hétközi fellépést?
– Nem igazán szeretnék erről beszélni, az ügy téma volt az öltözőben is, és arra jutottunk a játékosokkal, hogy nem nyilatkozunk ezzel kapcsolatban. Különben sem történt semmi különös. A világon bármelyik csapat játszik hírverő mérkőzést, és pénzt is kap érte. Csak nálunk ezt úgy állítják be, hogy koldul a Ferencváros, ez pedig egyáltalán nem igaz!

– Volt sportszakmai haszna a kunbajai meccsnek?
– Játszottunk egy jót, nyertünk 10-0-ra, egy ilyen arányú győzelem minden csapatot feldob. A helyiek nagyon kedvesek voltak, együtt is vacsoráztunk, jól éreztük magunkat. Kellemes túra volt.

Nem óhajtunk a zsebükbe turkálni, de sokakat érdekel, kaptak-e már pénzt a klubtól?
– Jó hírem van, a vezetők szerdán szóltak, hogy átutalták a júliusi alapfizetésünket.

– Ez igen… Van itt még más is, mit szólt ahhoz, hogy a kizárás ügyében a Ferencváros első fokon pert nyert a Magyar Labdarúgó-szövetséggel szemben?
– Felettébb örültem, hogy végre kiderült, a Ferencvárosnak van igaza. A többi a jogászok dolga.

– Ha úgy tetszik, egy másik fronton vesztett a klubja, az MLSZ fegyelmi bizottsága három hazai mérkőzéséről száműzte a legfanatikusabb szurkolókat a kapu mögötti szektorokból. Erről mi a véleménye?
– Túlzottan keménynek tartom ezt a büntetést. Én ugyanis nem hallottam olyan durva beszólásokat, amiért ezt a döntést meg kellett hozni. Nem vitás, meglehetősen furcsa lesz, hogy a kapuk mögött nem lesznek szurkolók…

– A Ferencváros eddig valamennyi mérkőzését megnyerte a másodosztályú bajnokságban, a feljutás alapkövetelmény a csapattal szemben, sőt, lassan az is, hogy pontveszteség nélkül végezzenek az élen.
– Ezen vagyunk. Napról-napra ugyanazt az edzésmunkát végezzük, mintha az NB I-ben játszanánk, a mérkőzéseken pedig igyekszünk mindent kiadni magunkból. Illik kiszolgálni a szurkolóinak is, akik kitartanak mellettünk, fantasztikus, hogy rendre tízezer ember előtt játszunk az NB II-ben.

– A hétvégén Kecskeméten játszanak, ezúttal hány góllal nyer a Ferencváros?
– A Kecskemét lesz az eddigi legerősebb ellenfelünk. Nyerjünk eggyel, én annak is örülnék. A lényeg a győzelem, mindig és mindenhol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik