Élet-Stílus

Búcsúzott, de játszik B. B. King

Bár nyár elején Montreux-ben jelképesen könnyes búcsút intett az európai színpadoknak a nyolcvanegy éves B. B. King, szerencsére nem utoljára látták-hallották őt az öreg kontinensen.

A júliusi európai, majd az augusztusi amerikai koncertek után most ismét európai rajongóit teszi boldoggá. Elragadtatott vélemények hallhatók és olvashatók az augusztus végi helsinki, majd a szeptemberi svédországi, dániai és németországi koncertjeiről – összesen nyolc bulija volt B. B. Kingnek az elmúlt két hét alatt.

Már az év eddig eltelt részében száztíznél több koncertet adott. Egyelőre úgy néz ki, hogy a mestert hallhatják még a műfaj kedvelői az idén Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban és Franciaországban. Akkor egy csöppnyi pihenőt engedélyez magának, majd Amerikában folytatja – egészen jövő év január végéig lekötöttek már vagy harminc koncertet, s van amelyikre már jegyet sem lehet kapni.

Az év folyamán – kivéve az egy-két hetes pihenőket – legalább hetente kétszer lépett színpadra. Friss lemezt az idén nem készített B. B. King, így azután nincs esélye arra, hogy jövő februárban tovább gyarapítsa Grammy-díjainak számát – igaz, így is van már ebből a trófeából tizennégy – jócskán elmúlt már negyven, amikor elkezdte “gyűjteni” őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik