Élet-Stílus

Akciójátékból a hadseregbe

Az amerikai hadsereg ingyenes online játéka az elmúlt négy évében 7 és fél millió regisztrált felhasználóval igen sikeresnek számít. A kommandós kalandokat kedvelők közül később sokan választják a katonai karriert.

Jerry Wolford gyerekkorában szerette a G.I.Joe-t, de álmában sem gondolta, hogy egy napon az amerikai hadsereg ingyenes online játékának lesz az egyik szereplője. A most 39 éves őrmester a katonaságtól azt a parancsot kapta, hogy szereplőként vegyen részt az America’s Army: Special Forces Overmatch című frissítésének fejlesztésében. Wolford küldetése jelenleg veszélytelen, hiszen minden kalandja virtuálisan zajlik, legtöbbször stúdiókban kamerák előtt, vagy grafikusok rajzasztalán digitalizálás közben.

Wolford feladata a játékosok kiképzésének megszervezése és oktatása. A sikeres online játék felkészíti a játékosokat a játékban található fegyverek és járműveket használatára szimulált terrorista ellenes küldetésekben. A játékban mostantól több olyan „valódi hőssel” is összetalálkozhat a játékos, mint Wolford, aki megjárta Afganisztán és Irak harctereit.

Az akciójáték nem csak arra ad lehetőséget a felhasználóknak, hogy agresszív hajlamaikat kiéljék, de folyamatos propaganda eszköze az amerikai fegyveres erőknek is. Furcsa, de eddig senki sem kritizálta a program életszerűségét, sőt mint látható a valódi hősök is azt szolgálják, hogy a játékosok mindinkább valós szituációkkal találkozzanak a virtuális harcok során.

Az iraki „hősök” közül a hadsereg most többeket alkalmaz a játékban, virtuális hősökké szelídítve a sokat megélt veteránokat, akikkel mostantól nem a harctéren, hanem a monitorokon találkozhatunk.

Az amerikai hadsereg még egy feladatot szán a játékban szereplő katonáinak, a sereg arcaként kell részt venniük rendezvényeken, országos versenyeken. A játék „valódi hősei” ezentúl járják majd az iskolákat és kalandjaikat mesélve, megpróbálják a felnövekvő gyermekekben helyreállítani az amerikai katonaság mítoszát, megfelelő utánpótlást biztosítva a hadsereg toborzó irodáinak.

A virtuális világból azonban a világ bármely tűzfészkébe érkező amerikai újoncok később saját bőrükön tapasztalhatják, hogy a monitoron keresztül nem érezhető a robbanások füstjének orrfacsaró bűze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik