Élet-Stílus

HP-vezető távozik a kémkedési botrány miatt

Eldőlt, hogy a nemrég kitört botrány miatt távoznia kell posztjáról Patricia Dunn-nek, a Hewlett-Packard igazgatósága elnökének. Ezenkívül a konszernnek minden bizonnyal egy komoly perrel is szembe kell majd néznie.

Patricia Dunn esetleges távozása néhány nappal ezelőtt még csak lehetőségként merült fel, mostanra azonban valósággá vált. A HP igazgatóságának elnöke jövő év január közepén hagyja ott a vállalatot, utódja Mark Hurd, a konszern jelenlegi vezérigazgatója lesz. “Minden befolyásomat latba fogom vetni annak érdekében, hogy soha többet ne fordulhassanak elő ilyen nem engedélyezett megfigyelések és lehallgatások. Ezeknek a praktikáknak semmi keresnivalójuk nincs a Hewlett-Packardnál” – mondta Mark Hurd.

Mint ismeretes, Patricia Dunn-nek a néhány nappal ezelőtt kitört kémkedési botrány miatt kell távoznia posztjáról. Kaliforniában ugyanis törvénytelen bárkit is lehallgatni vagy megfigyelni. A Dunn által megbízott magánnyomozó és segítője azonban pont ezt tették. Eric Ross pénzügyi tanácsadó szerint a szakember menesztése jogos volt, azonban félő, hogy így túl sok hatalom összpontosul az immár az elnöki, vezérigazgatói és a felügyelőtanács elnöki posztot egyaránt betöltő Hurd kezében.

A Public Broadcasting Service nevű helyi rádiónak nyilatkozó kaliforniai főügyész, Bill Lockyer kijelentette: “Elegendő bizonyíték gyűlt össze, hogy megindítsuk a pert mind a HP megbízást adó vezetői, mind pedig segítőik ellen. A gyanúsítottak több bűncselekményt is elkövettek, köztük identitáslopást és számítógépes rendszerekbe való illetéktelen behatolást.” A konszern eddig nem nevezte meg az ügyben érintett magánnyomozói irodát, kedden azonban már két amerikai képviselő, Joe Barton texasi republikánus és John Dingell michigani demokrata honatya is követelte ezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik