Élet-Stílus

Rogge gratulált Schmittnek

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke faxon küldött üzenetében gratulált Schmitt Pálnak ahhoz, hogy múlt pénteken megerősítette őt tisztségében a MOB tagsága. Eközben a Korn-Ferry is csatlakozott a budapesti olimpia megrendezéséért alakult szerveződéshez.

„Örömmel vettem tudomásul, hogy a közgyűlés megerősítette tisztségében” – szól Rogge levele. „A pekingi olimpiai játékokra készülő sportolók számára fontos, hogy a Magyar Olimpiai Bizottságban a nyugalmat biztosítsák.”

A MOB szerint Rogge mellett több NOB-tag és nemzeti olimpiai bizottsági elnök is gratulált Schmittnek, akinek a leváltására irányuló indítványt 69 igen és 69 nem, valamint három tartózkodás mellett nem fogadta el a rendkívüli MOB-közgyűlés.

Újabb támogató Amerikából

A világ egyik vezető, a New York-i tőzsdén jegyzett fejvadászcége, a Korn/Ferry is csatlakozott a BOM-hoz, a budapesti olimpia megrendezéséért alakult, Magyarország legnagyobb vállalatait összefogó civil szerveződéshez.

A Korn/Ferrynek a Los Angeles-i központon túl 40 országban további 70 irodája működik. A 35 éves múltra visszatekintő vállalat élen jár a legmagasabb szintű vállalatvezetők kiválasztásában, értékelésében, s már több olimpia szervezésében is fontos szerepet töltött be. Így segítségével találták meg az olimpiai szervezőgárda kulcsszereplőit, irányítóit az 1984-es Los Angeles-i, a 2000-es sydneyi, a 2004-es athéni nyári, illetve a leendő, 2010-es vancouveri téli ötkarikás játékokra is.

A HP után a Korn/Ferry a második amerikai multinacionális vállalat, amely kiáll a budapesti olimpia ügye mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik