Élet-Stílus

Szektorbezárás az Üllői úton

Kedden nem került napirendre a Ferencváros labdarúgó-csapatának kizárásával kapcsolatos ügye, a labdarúgó-szövetség (MLSZ) szurkolói miatt büntette meg a klubot, szektorbezárással sújtotta.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szankciókat helyezett kilátásba Ferencvárossal szemben, amiért a klub megszegte a FIFA, az UEFA és a honi szövetség szabályzatát azzal, hogy polgári bíróság elé vitte az élvonalbelból való kizárás ügyét (első fokon a Ferencváros nyert, a szövetség fellebbezett).


Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddre tűzte napirendre az eset tárgyalását, erre azonban mégsem került sor, az ügyben a jövő héten születhet döntés.

Más, a Ferencvárost érintő ügyben azonban határozott kedden a fegyelmi bizottság. A Fradi a következő három hazai mérkőzésén a kapu mögötti szektorokat be kell zárni. A testület a zöld-fehérek Szolnok és Vecsés elleni idegenbeli, illetve a Makóval vívott hazai találkozóit vizsgálta, mert információi szerint ezeken hallhatóak voltak olyan szurkolói rigmusok, melyeket a nemzetközi szövetség (FIFA) előírásai értelmében szigorral kell szankcionálni.

“A szolnoki találkozó kapcsán megszüntették ellenünk az eljárást, a másik két mérkőzésen a bizottság a rendelkezésére álló adatok alapján úgy ítélte meg, hogy voltak olyan bekiabálások, melyeknek nem kellett volna” – mondta Petró László, a Ferencváros jogásza. “Egyelőre csak szóban hangzott el a határozat, ha írásban is megkapjuk, utána döntünk arról, hogy fellebbezünk-e.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik