Élet-Stílus

Balkán Liga magyar csapatokkal?

A Vecernji List című horvát napilap keddi száma szerint az egykori Jugoszlávia tagországainak vezető klubjai szeretnék kiírni a Balkán Ligát, a sorozaton részt vennének osztrák és magyar klubok is.

Az újság szerint szerb, horvát, görög, török, bosnyák, montenegrói, macedón, bolgár, osztrák és magyar csapatok lépnének pályára. A Vecernji List című horvát napilap keddi száma szerint az egykori Jugoszlávia tagországainak vezető klubjai szeretnék kiírni a Balkán Ligát, a versenysorozaton részt vennének a osztrák és magyar klubok is. Nebojsa Lekovic, a Crvena zvezda klubigazgatója az európai szövetség (UEFA) állásfoglalását kérte.


Az UEFA előbb bekérte az induló csapatok tervezett listáját, majd amikor arról értesült, hogy többek között a belgrádiak mellett a Panathinaikosz, a Galatasaray és a Fenerbahce játszana egymással meccset, második levelében azt írta, hogy “biztonsági szempontból komoly aggályaink vannak”, és ezért nem is javasolta a sorozat elindítását.

Belgrádban ugyanakkor úgy vélik, hogy a válasz nem jelent egyértelmű elutasítást. “Többször szóba került már ez az elképzelés, utoljára három héttel ezelőtt beszéltünk a tervezett Balkán Ligáról a horvát szövetség vezetőivel” – mondta Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke.


“További lépések azonban nem történtek, hivatalosan még nem kerestek meg bennünket, így azt sem tudom megmondani, hogy a szervezők Magyarországról mely klubot vagy klubokat látnák szívesen” – tette hozzá Kisteleki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik