Élet-Stílus

Nem sikerült a bravúr az oroszok ellen

A magyar férfi kosárlabda-válogatott negyedik Európa-bajnoki selejtezőjén vereséget szenvedett Oroszországtól Debrecenben.

A múlt szerdán Kazánban 20 ponttal kikapó – és 1/2-es mérlegnél tartó – magyarok egy Gulyás-duplával és egy Kámán-triplával kezdtek, ám csakhamar jött a válasz a 217 centis Szavraszenko jóvoltából. Németh és Báder is “beköszönt”, így a nyitónegyed felénél 15-7-re elhúzott a Meszlényi-gárda, ám a csoportfavorit oroszok egy 8-0-ás rohammal kiegyenlítettek.

A folytatásban mindkét oldalon rengeteg hiba akadt, hosszú időre 20 pont környékén rekedtek a felek, és az Egyesült Államokból honosított Holden a hazaiak szerencséjére gyenge dobóformát mutatott. A legjobb magyarnak a palánkok alatt rendkívül hasznos Báder bizonyult, aki a félidőben 11 ponttal és 12 lepattanóval már dupla-duplánál (két statisztikai mutatóban is kétszámjegyű teljesítménynél) tartott. Holden dudaszó utáni tripláját a bírók tévedésből megadták, így 28-35-tel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A nagyszünetet követően – a korábbi meccsekkel ellentétben – alaposan megrázták magukat a házigazdák, és Kámán valamint Németh hármasaival egyenlítettek. Néhány kihagyás miatt ismét az ellenfél jutott előnyhöz, Holden is egyre inkább belelendült, a lelkes hazaiak azonban látótávolságon belül maradtak.

A kemény védekezésnek köszönhetően a rivális nem tudott meglépni, sőt, Simon triplája 53-58-nál újra visszahozta a magyar reményeket. Mínusz 2 pontnál azonban “magállt a tudomány”, az oroszok szinte minden támadást kosárral fejeztek be, míg a fontos pillanatokban rontó hazaiak egyre hitehagyottabban küzdöttek. A vége szoros vendégsiker lett, így Meszlényi Róbert együttese egy győzelemmel és három vereséggel messzire került a spanyolországi Eb-től.

A magyar válogatott az ötödik fordulóban, szerdán a csehországi Opavában lép pályára.

Eredmény, C csoport, 4. forduló:
Magyarország-Oroszország 70-76 (17-18, 11-17, 21-18, 21-23)
Pontszerzők
: Báder 17, Kámán 16/12, Gulyás 8, Németh 8/6, Fodor M. 7/3, Bencze 6, Simon 4/3, Fodor G. 2, Horváth 2, Lóránt -, illetve Holden 24/9, Monya 16/3, Szavraszenko 8, Morgunov 8, Bikov 7, Padiusz 6, Dmitrijev 5, Ponkrasov 2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik