Élet-Stílus

Gregor József visszavonul

admin
admin

2006. 09. 07. 09:14

Befejezi 48 évvel ezelőtt megkezdett sikeres énekesi pályafutását, és nem vállal több fellépést sem színházban, sem koncertpódiumon. A Hegedűs a háztetőnt leveszik a műsorról.

„Nagy fáradtságot érzek. Valószínűleg az elmúlt 48 évét. 1958-ban kezdtem énekelni, azóta nem volt megállás” – mondta a Délmagyarország csütörtöki számában Gregor József Kossuth-díjas operaénekes.

Az énekes az operaházban és a Szegedi Nemzeti Színházban is több főszerepet játszott volna a most induló évadban, számos koncertfelkérése is volt. A napilapban megjelent interjúban elmondta, az operaházi Don Pasquale-próbáktól tette függővé, vállalja-e a folytatást. Az első ülőpróba nagyszerűen sikerült, de később bebizonyosodott, a színpadi szaladgálásokkal együtt már nem megy úgy az éneklés, mint korábban.

Gregor József elmondta, ezentúl többet olvas majd, internetezik és zenét hallgat. Szeged díszpolgáraként továbbra is minden jeles társadalmi eseményen megjelenik, ahová hívják. Tanítást nem vállal, de szívesen meghallgat olyan fiatal énekeseket, akik nem dicséretet várnak, hanem a véleményére kíváncsiak.

A társulat és a közönség őszinte fájdalmára a Szegedi Nemzeti Színház levette műsoráról a Hegedűs a háztetőnt – mondta az újságnak Székhelyi József főigazgató. Gregor József ugyan előzékenyen felajánlotta, hogy segít a próbákon annak, aki átvenné a szerepét – közölte a direktor, de Székhelyi szerint a sikerprodukció viszont teljesen az operaénekes nevéhez fűződik, ezért nem tartja megengedhetőnek, hogy valaki más játssza Tevjét.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.