Élet-Stílus

Gemenci ízek az A38-Hajón

Szeptember 15. és 24. között az A38 Hajón gemenci vadakat, halakat ehet. Ha nyer játékunkon, akár ingyen is.

Tancsik Gyula, az A38 konyhafőnöke a FigyelőNetnek elmondta, hogy éttermük évente rendez gasztronómiai hetet, amelyen igyekeznek feltárni a hazai ízvilág eredetét, és a hagyományos ízeket a mai ízlésnek megfelelően változatosan elkészíteni. A tavalyi rendezvény a magyar konyha ősi alapanyagainak újrafelfedezését tűzte ki célul, ezúttal a Duna-vidék egyik legkülönlegesebb tájegysége, a Gemenci-erdő áll a középpontban. Az ártéri erdőség páratlanul gazdag: vadakban, halakban dúskáló területe, a szekszárdi borvidék közelsége egyedi és összehasonlíthatlan étkezési kultúrát hozott létre.

A hal- és vadételek egyedi ízt kapnak a fenyőággal párolástól, a forrázott csalántól, a szőlőlevélbe csomagolástól, a csicsóka, a babos káposzta és a gesztenyés lencse, pedig nem sorolható a hétköznapi köretek közé.

Mindemellé a Bortársaság kínál borokat, a Zimek pálinkafőzde gyümölcspárlatokat, és az A38 Hajó hagyományaihoz híven művészetet, Cserna-Szabó András, Podmaniczky Szilárd és Varró Dániel műveit, és Roskó Gábor rajzait.

Játék


A FigyelőNet és az A38 játékán most ön is nyerhet egy kétszemélyes gemenci vacsorát. Ha e-mail címünkre (fnuzenet@sanomabp.hu) szeptember 10-éig visszaküldi a videónkon elhangzó kérdésre a helyes választ, és ha a sorsolásunkon is önnek kedvez a szerencse, akkor két 4000 forintos utalványt nyerhet.

A különleges eseménysor gerincét az erre az alkalomra készült menüsor adja:

Előétel


Hideg vadízelítő
Levesek


Dunai halászlé gyufa tésztával és belsőséggel
Gemenci szarvasgulyás csészében


Főételek


Fenyőágon párolt fogas filé gesztenyés lencsével és csalánnal
Szőlőlevélben párolt vadhús Szekszárdi Bikavérben érlelt kékszőlővel és csicsókával


Hajtók szarvascombja babos édes káposztán, fokhagymás almával tálalva


Pörbölyi vadsertés, tárkonnyal ízesített erdei gombás galuskával „Söréttel” tűzdelt őzgerinc szederfelfújttal és tört mogyoróba forgatott gombóccal


Desszertek


Erdei szamócás piskóta, Hubertussal ízesített vanília mártással


Őszi erdei pompa kehely

Ajánlott videó

Olvasói sztorik