Élet-Stílus

A Stern szerint Schumacher visszavonul

A német és az olasz sajtó már kész tényként kezeli, hogy a hétszeres német világbajnok az idei szezon végeztével visszavonul. Maga az érintett egyelőre hallgat. A német egykori csapattársa szerint Massa az Isztambulban aratott sikerét Alonsónak ’köszönheti’.

A Stern szerint Schumacher visszavonul 1

Minden idõk legeredményesebb F1 pilótája (EPA)




A Stern szerint Schumacher visszavonul 2

Együtt ünnepeltek Isztambulban (Sport1)

Hivatalosan egyelőre csak annyit tudni, hogy a Ferrari a versenyt követően jelenti be, hogy jövőre ki ülhet a két autóba. A német Bild azonban biztosra veszi, hogy a szezon végeztével visszavonul Michael Schumacher. Amennyiben a dobogón végez, akkor az eredményhirdetést követő sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra döntését, ellenkező esetben pár órával később.

Az olasz csapattal hagyományosan jó kapcsolatokat ápoló Gazzetta dello Sport is azt írja, hogy Schumi már csak négy Forma-1-es futamon ül volán mögé. „A Ferrari leszerződtette Räikkönent, és jövőre a finn lesz Felipe Massa csapattársa.” A német Stern is úgy tudja, hogy a hétszeres világbajnok már döntött, és vele együtt a technikai igazgató, Ross Brawn is veszi a kalapját. Az ő feladatait a lap információi szerint Luca Baldisseri veheti át.

Massa győzelembe menekült

„Let Michael pass for the Championship”. A rádión nem egy alkalommal kapott ilyen utasítást a ferraris időkben Rubens Barrichello. A brazil pilóta meg van arról győződve, hogy Massának is át kellett volna adnia az első helyet Isztambulban, ha nincsen Alonso.

A Török Nagydíjon Schumacher egykori csapattársa szerint csak azért ’nyerhetett’ Massa, mert a két Ferrari közé beékelődött a címvédő. „Ha Alonso nem tudta volna megelőzni Michaelt, akkor a Ferrari politikáját ismerve tudjuk miként végződött volna a futam.” – olvasható Barrichello hivatalos honlapján.

Az idei szezonban a Hondánál versenyző Barrichello nagyon jól tudja, hogy miről beszél, hiszen két alkalommal is a célegyenesben kellett elengednie a hétszeres német világbajnokot. Először a 2001-es Osztrák Nagydíjon szóltak neki az istálló vezetői, hogy lépjen a fékpedálra, egy évvel később ismét a sógoroknál kellett fékeznie a brazilnak.

A csapatutasítás -mely egyébként tiltott a sorozatban- úgy tűnik nem fog szerepet játszani a végjátékban, hiszen Felipe Massa néhány napja kijelentette, hogy mivel ő már esélytelen a címre, az utolsó négy versenyre a csapatát és Michael Schumachert fogja támogatni – jelenti a Formula.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik