Élet-Stílus

Räikkönen a Ferrarihoz tart

A Renault hivatalosan is bejelentette jövő évi Forma–1-es csapatának összeállítását. Ennek függvényében nagy valószínűséggel Kimi Räikkönen a Ferrarinál versenyez majd jövőre.

Azt már korábban is tudtuk, hogy Giancarlo Fisichella marad a Renault csapatnál 2007-ben, ám sokáig homály fedte, hogy ki pótolja majd a McLarenhez távozó Fernando Alonsót. Most a csapat hivatalos közleményben tudatta, hogy a világbajnok helyét jelenlegi tesztpilótájuk, Heikki Kovalainen veszi át.

„Nagy örömmel tölt el, hogy lehetőséget kaptam a világbajnok Renault csapatnál versenyezni. 2002 óta részese vagyok a Renault pilótaképző programjának. Két évig teszteltem a csapatnak, lehetőségem volt megmutatni, mit is tudok” – mondta a finn pilóta, aki így folytatta: „Fantasztikus érzés lesz jövőre a Melbourne-i rajtrácson állni, de addig még sok idő van hátra. Jelenleg arra koncentrálok, hogy segítsek a Renault-nak megnyerni a 2006-os világbajnokságot.”

Ezzel az is biztossá vált, hogy Kimi Raikkönen nem versenyez a Renault-nál 2007-ben, azaz, ha elhagyja a McLarent, akkor egyetlen helyre mehet, mégpedig a Ferrarihoz. Ahhoz, hogy ezt megtudjuk, valószínűleg már csak a hétvégéig kell várni. Ekkor jelenti be hivatalosan a Ferrari a jövő évi csapatfelállását.

A Renault új tesztpilótákat is igazolt, az egyik a Toyota jelenlegi alkalmazottja, Ricardo Zonta, aki négy év után hagyja el a japán istállót, míg a másik a GP2 széria egyik sztárja, Nelson Piquet Junior, a korábbi háromszoros világbajnok fia.

Nem változik a csapat vezetése sem, Flavio Briatore ugyanis további két évre, azaz 2008 végéig meghosszabbította szerződését. Az 56 éves üzletember 2000 óta irányítja a csapatot, amikor a Renault felvásárolta a Benettont, amit szintén az olasz úriember irányított. Briatore elmondta, hogy döntésében az is sokat segített, hogy a Renault vezetője, Carlos Ghosn biztosította őt a Renault Forma–1-es elhívatottságáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik