Élet-Stílus

Újrajátsszák a vb-döntőt

A németországi világbajnokság döntője után 59 nappal Eb-selejtezőn találkozik a két finalista. A franciák szeretnének visszavágni, az olaszok pedig nem tehetik meg, hogy újabb pontokat hullajtsanak el.

Eb-selejtezők a tévében

Bosznia-Hercegovina – Magyarország Duna TV 20.05-től

Franciaország – Olaszország Sport1, RAI Uno 20.45-től

San Marino – Németország ZDF 20.15-től

A világbajnok olasz válogatott az Európa-bajnoki selejtezők első mérkőzésén, otthon játszott döntetlent (1-1) a litvánokkal. A franciák rajtja lényegesen jobban sikerült, hiszen Grúziának könnyedén hintettek egy hármast (3-0).

Nincs veszve semmi

A világ legjobb kapusának tartott Gianluigi Buffon szerint egyelőre még nincs ok aggodalomra: „Tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy mekkora felelősség nyugszik a vállunkon. Az első meccsen is motiváltan léptünk pályára, de balszerencsések voltunk. Többször bebizonyosodott már a múlt során, hogy az első selejtezőnek a végső elszámolásnál nincs különösebb jelentősége” – mondta Buffon, aki szerint az Eb-részvétel egyelőre nincs veszélyben.

A franciáknál a vébé után visszavonult Zidane-t és Barthezt kellett pótolnia a trénernek, és ez idáig remekül sikerült: a korábban alkalmazott 4-4-1-1-gyel szemben a csapat ismét eredményesen alkalmazza a 4-4-2-es felállást. A grúzok elleni győzelmet megelőzően az ’Equipe Tricolore’ 2-1-re verte a magyarok szerdai ellenfelét, a bosnyák válogatottat. Raymond Domenech szövetségi kapitány a mérkőzésen feltehetően nem számíthat a szombaton lesérült Louis Sahára, ezért elképzelhető, hogy ismét csak egy csatárral támadnak.

Az olaszoknál komoly fejtörést okozhat Roberto Donadoni új kapitánynak, hogy a hazai bajnokság csúszása miatt jó néhány válogatott játékos erőnlétével problémák vannak. A tréner ezért várhatóan szerda este is jó néhány vb-résztvevőt kihagy a csapatból.

Három pontra hajtanak

„A szerdai meccs nem hasonlítható semmihez. A játékosok még mindig nagyon jól emlékeznek a vesztes vb-döntőre. A foci azonban egy olyan játék, amelyben meg kell tanulni veszíteni” – nyilatkozta Thierry Henry. „Revansról szó sem lehet, hiszen az olaszok szerda este nem fogják kockára tenni a vb-aranyukat. Teljesen új a szituáció, mind a két csapat arra fog törekedni, hogy megszerezze a kvalifikációban oly fontos három pontot” – tette hozzá a franciák klasszisa.

A várható kezdőcsapatok:
Franciaország: Coupet – Sagnol, Gallas, Thuram, Abidal – Ribery, Makelele, Diarra, Vieira, Malouda – Henry
Olaszország: Buffon – Zambrotta, Cannvaro, Barzagli, Grosso – Perrotta, Gattuso, Pirlo, De Rossi – Cassano, Inzaghi

A szerdai program:
A csoport:
Azerbajdzsán-Kazahsztán, Baku 16 ó
Örményország-Belgium, Jereván 18
Finnország-Portugália, Helsinki 20
Lengyelország-Szerbia, Varsó 20:30
B csoport:
Litvánia-Skócia, Kaunas 17:30
Ukrajna-Grúzia, Kijev 18
Franciaország-Olaszország, Párizs 21
C csoport:
Norvégia-Moldova, Oslo 19
Törökország-Málta, Frankfurt 20
BOSZNIA-HERCEGOVINA – MAGYARORSZÁG, Zenica 20:15
D csoport:
Szlovákia-Csehország, Pozsony 20:15
San Marino-Németország, Serravalle 20:45
E csoport:
Oroszország-Horvátország, Moszkva 17
Izrael-Andorra, Nijmegen 19
Macedónia-Anglia, Szkopje 21
F csoport:
Svédország-Liechtenstein, Göteborg 19:30
Izland-Dánia, Reykjavik 20:05
Észak-Írország – Spanyolország, Belfast 21:15
G csoport:
Bulgária-Szlovénia, Szófia 19
Albánia-Románia, Tirana 20
Hollandia-Fehéroroszország, Eindhoven 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik