Élet-Stílus

Forsberg ott lehet a rajtnál

Elképzelhető, hogy már az októberi szezonrajton ott lehet Peter Forsberg, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Philadelphia Flyers svéd klasszisa. Az egyik legtehetségesebb fiatalnak tartott Malkin szökése után a Pittsburgh-höz írt alá.

A 33 éves Forsberg – miután csapata búcsúzott a rájátszástól – májusban bejelentette: mindkét bokáját meg kell műteni, így legkorábban csak januárban térhet vissza. „Tíz napom van még az edzőtáborig, ha úgy érzem, akkor ott lehetek már az idénynyitón is, bár nem szeretném elsietni a dolgot” – mondta az olimpiai bajnok hokis, akinek végül csak a jobb bokáját kellett operálni.

Forsberg az elmúlt szezonban 75 pontot termelt a Flyersben, ahova tavaly nyáron a Colorado Avalanche-től szerződött.

Malkin aláírt

A világ egyik legjobb fiatal játékosának tartott Jevgenyij Malkin augusztusban szó szerint megszökött a Metallurg Magnyitogorszk finnországi edzőtáborából, azóta pedig Los Angelesben tréningezett. Az orosz csatár napokban aláírta szerződését a Pittsburgh Penguins csapatával „Nagy nap ez a csapat életében, hiszen egy fantasztikus játékossal erősödött. Jevgenyijnek is nagy álma volt, hogy az NHL-ben szerepelhessen” – nyilatkozta Ray Shero, a Pingvinek főigazgatója.

A Metallurg elöljárói korábban jelezték: ha Malkin elkötelezi magát a Penguinshez, bírósághoz fordulnak kártérítésért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik