Élet-Stílus

Rekordot dönthet az utazási csekkek forgalma

Rekordot dönthet idén az üdülésicsekk-értékesítés, az első hét hónapban a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) már több mint 12 milliárd forint értékben adott el gazdálkodó egységeknek (vállalkozásoknak és költségvetési intézményeknek) üdülési csekket – írja a Napi Gazdaság.

Az alapítvány szerint 2006 egészében rekordot döntenek, és a vásárolt csekkek értéke elérheti a 18 milliárd forintot. Szociális célú üdültetésre összesen mintegy hétmilliárd forintot fordítanak. Idén július végéig összesen több mint 5,8 milliárd forint értékben váltottak be csekket, leginkább hotelekben és panziókban.

Korábban voltak olyan tervek, hogy megnyirbálják az üdülési csekkekhez kötődő adókedvezményeket, de végül a szigorítás elmaradt, csupán annyi változott, hogy a parlament felhatalmazza a szociális és munkaügyi, valamint a pénzügyminisztert, hogy közös rendeletben határozzák meg az üdülés céljából igénybe vett szálláshoz kapcsolódó, üdülési csekk felhasználásával adómentesen igénybe vehető szolgáltatások körét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik