Élet-Stílus

Öngólokkal fenyegetőzött Gallas?

A nemzetközi átigazolási időszak utolsó pillanataiban jött létre a William Gallas – Ashley Cole csere a Chelsea és az Arsenal között. A francia védő már másnap volt egyesületét szapulta, a londoniak válasza pedig nem sokat késett.

A Chelsea a napokban egy közleményt adott ki, amelyben reagáltak Gallas kijelentéseire, és ezzel együtt súlyos vádakat fogalmaztak meg a francia ellen. „Gallas-t csak a pénz érdekelte. A történet általa előadott verziójával csak az igazságot próbálja leplezni.”

Ám ez még nem minden, a londoniak szerint a francia játékos azzal fenyegette meg őket az első Manchester City elleni bajnoki mérkőzést megelőzően, hogy öngólt rúg vagy kiprovokál egy piros lapot, ha játékra kényszeríti az edző.

„Nem csodálkozom”

Gallas szerint az egyesület kicsinyességét mutatja, hogy ilyen vádakkal illették. „Másrészről egyáltalán nem lep meg a klub vezetésének a reakciója” – mondta kedden a németországi vébén a válogatottal ezüstérmet szerző védő.

„Mourinho nem rossz edző, de a játékosaival szeszélyesen viselkedett” – nyilatkozta a Gallas–Cole cserét követően a francia, aki a vébé után többször is elmondta, hogy klubot váltana, a portugál mester azonban nem akarta elengedni. A vita végül elfajult, és Gallas-t a tréner a lelátóra száműzte.

Nem álltak ki mellette a társak

„A tréner állandóan nyomás alatt tartott, és a rajongókat, illetve a sajtót is ellenem akarta hangolni” – ecsetelte az egyesületnél kialakult helyzetet a 29 éves focista. „A játékostársak az öltözőben kiálltak mellettem, de Mourinho a főnök, és ezért senki nem mert a védelmemre kelni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik