Élet-Stílus

A bosnyákok ellen javíthat a Bozsik-csapat

Habár nehezen feledhető a norvégok elleni csúfos, 4-1-es vereség, nincs idő keseregni, a magyar labdarúgó-válogatottnak szerda este már Bosznia-Hercegovinában kell helytállnia.

A soron következő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt akár reménykeltő is lehet, hogy a magyar labdarúgó-válogatott fennállása során még nem kapott ki a bosnyákoktól – igaz, még nem is győzte le a szerdai riválist. A két csapat eddigi két összecsapásán 1-1-es döntetlen született: 1999-ben, Budapesten, Illés Béla, illetve Meho Kodro, míg 2001-ben, Zsenicán, Szergej Barbarez, valamint magyar részről Horváth Ferenc talált a kapuba.


Nem mi vagyunk az esélyesek


A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) legfrissebb ranglistáján Bosznia-Hercegovina a 42. pozíciót birtokolja, Magyarország viszont csak a 80. helyen szerénykedik. Ennek tükrében mindenképpen a szerdai házigazda az esélyesebb, és akkor még nem szóltunk arról, hogy amíg a selejtezőcsoport szombati játéknapján a bosnyákok kiütötték Máltát (5-2), addig a válogatottunk sima vereséget szenvedett a Norvégiától (1-4).


Neves labdarúgók a bosnyákoknál


A fentiekhez kapcsolódik még, hogy a bosnyák csapatban hemzsegnek a nemzetközileg is jegyzett labdarúgók: Sergej Barbarez a Bayer Leverkusen, Zlatan Bajramovic a Schalke, Sasa Papac a Rangers, Elvir Bolic a Rijeka, Vedin Music a Torino, Zlatan Muslimovic pedig a Parma alkalmazottja. A magyar védők figyelmébe ajánljuk, hogy az utóbb említett csatár két gólt jegyzett Málta ellen, éppúgy, mint a Hajduk Splitben edződő Mirko Hrgovic.


Détári: “Mindenkinek hajtani kell!”


A magyar labdarúgó-válogatott érthetően nem a legjobb hangulatban, ugyanakkor bizakodva indult útnak Boszniába kedden koradélután. Détári Lajos, a csapat másodedzője az elutazás előtt arról beszélt, hogy minden mérkőzés előtt a győzelemben reménykedik, és nincsen ez másképpen most sem. “Minden egyes játékosnak hajtania kell, és akkor jó eredmény születhet. Már szombaton sem az elszántsággal volt baj, hanem magukat vertük meg, buta egyéni hibáknak köszönhetően” – vélekedett az egykori klasszis.


Égernek megbocsátottak


A játékosok közül az első norvég gól előtt hatalmas bakikt elkövető, a labdát könnyű szerrel eladó Éger László állt a honlapunk rendelkezésére. A magyar bajnoki címvédő DVSC-től a spanyol másodosztályú a Polideportivo Ejidóhoz igazolt védő elmondta, hogy a hibája után az egész csapat kiállt mellette, és alig várja, hogy jó teljesítménnyel feledtesse a szombati “gólpasszát.” “Mindenkivel előfordulhat az ilyesmi, ha a szerdai mérkőzésen ismét hasonló szituációba kerülök, ha haza kell adnom a labdát, akkor biztosan ott lesz a fejemben a norvég meccs, de még egyszer ilyen nem történhet meg! – fogadkozott Éger.


Szabics, Halmosi és Simek nélkül


Bozsik Péter szövetségi kapitány ugyanazzal a kerettel vág neki a bosnyákok elleni Eb-selejtezőmérkőzésnek, mint amelyik a norvégok ellen szerepelt. Szabics Imre, Halmosi Péter és Simek Péter sérülése sem jött rendbe, így egyikük sem utazott el a csapattal Bosznia-Hercegovinába. A szövetségi kapitány kedd este edzést vezényel a kiválasztottjainak a mérkőzés helyszínén, a Polje Stadionban, majd másnap reggel jelöli ki a kezdőcsapatot.

Eb-selejtezőmérkőzés:


Bosznia-Hercegovina–Magyarország, szerda, 20.15. (Duna TV)
Zsenica, Polje Stadion, játékvezető: Costas Kapitanisz (ciprusi)


A csoport további mérkőzései:
Norvégia-Moldova, szerda, 19.00
Törökország-Málta, szerda, 20.00


A csoport eddigi mérkőzései:
Málta-Bosznia-Hercegovina 2-5
Magyarország-Norvégia 1-4
Moldova-Görögország 0-1

A csoport jelnelgi állása:
1. Bosznia-Heregovina 1 mérkőzés/3 pont (5-2), 2. Norvégia 1/3 (4-1), 3. Görögország 1/3 (1-0), 4. Törökország 0/0, 5. Moldova 1/0 (0-1), 6. Magyarország 1/0 (1-4), 7. Málta 1/0 (2-5).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik