Élet-Stílus

Skype-telefon PC nélkül

Több vállalat is bejelentette, hogy elkészült a PC nélkül is használható Skype (VoIP) telefonjával. A Skype-val szerdődött fejlesztők vezeték nélküli megoldásokra építik online mobiljaikat.

Drót nélküli hálózatokhoz kapcsolható VoIP-telefonokat dob piacra a Philips és a Panasonic egyaránt. Az új telefonok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a számítógépükön már megszokott online telefont használhatják anélkül, hogy PC-vel rendelkeznének. A kicsi, drót nélküli kommunikációra tervezett készülékek alkalmasak kimenő és bejövő hívások lebonyolítására is.

Elemzők szerint a Skype-telefonok gyártói termékeik óriási sikerére számíthatnak, mivel eddig csak olyanok használhatták az online telefónia előnyeit, akik rendelkeztek legalább egy laptoppal. Most azonban már erre sincs szükség.

A Panasonic megoldása hozzáférést biztosít a Skype-hangpostához és hívásátirányításhoz, és bárhol – ahol van vezeték nélküli hálózat – elérhetővé teszi a felhasználó számára az olcsó, vagy akár ingyenes internetes telefonálás lehetőségét.

A most bejelentett telefonok azonban nem váltják le – legfeljebb kiegészítik – a hagyományos mobil és vezetékes hálózatokat, ugyanis vészhívásokat továbbra sem intézhetnek velük felhasználóik, és a vezeték nélküli lefedettség is meglehetősen korlátozott felhasználást engedélyez a tulajdonosok számára.

Az bizonyos, hogy a közeli jövőben, a vezeték nélküli hálózatok általánossá válásával, a Skype-mobilok is sokkal nagyobb szerepet kapnak majd a kommunikációban, s a divatos internetes megoldás gyorsan az egyik legnagyobb kommunikációs lehetőséggé válhat világszerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik