Élet-Stílus

Őrzi veretlenségét a Kemény-csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott felettébb magabiztosan, hét góllal verte az olaszokat a belgrádi Eb csoportmérkőzéseinek harmadik napján, így változatlanul százszázalékos.

A szlovénok fölényes, s a horvátok nagyon is magabiztos legyőzését követően az olaszok ellen is diadalt vártak a magyar csapat sikeréért szorítók, s nem kellett csalatkozniuk.

Az első negyedben Felugo és Kiss Gergely válaszolgatott – a kétszeres olimpiai bajnok balkezes magyar klasszis előbb nyolc, majd hét méterről bombázott az olasz kapuba –, aztán pedig az Itáliában légióskodó Kásás Tamás volt eredményes megúszás után (3-2).

Félidőre eldőlt a meccs

Nem úgy a folytatásban: olasz egyenlítés után Kásás büntetőből a háló helyett a kapufát vágta telibe, Biros Péter pattintott lövése azonban a bal felső sarokban kötött ki (4-3). És Kásás is gyorsan javított a bizonyítványán: a jobb felső sarokból csapódott gólba hatalmas erejű kísérlete, de legalább ekkora volt a tetszési indexe Kis Gábor csavarjának is (6-4). A másik center, Molnár Tamás viszont „idegen” posztról, átlövésből, később megúszásból lohasztotta az olaszok verekedős kedvét (9-4), a két találata között pedig az újonc Hosnyánszky Norbert jeleskedett távoli pattintásból. Ötgólosra hízott az előny, kezdett eldőlni a mérkőzés.

A nagyszünet után újfent Biros villant, 6 méterről, védhetetlen átlövésből (10-4), de ugyanígy tett Kásás is (11-5), az egyik szebb volt, mint a másik. És mintha az olaszok agresszivitása is kezdett volna alábbhagyni a magyarok remeklése nyomán, akik igen bölcsen nem vették át a rivális durvaságba hajló játékának stíluselemeit, hanem inkább a hatékonyságra ügyeltek, nem ülve fel a provokációknak.

A görögök következnek

A záró nyolc perc olasz góllal indult (11-6), amely tán az első komolyabb magyar védekezési hibából született, de belefért ez is, különösen, hogy röviddel később az addig hiába próbálkozó Madaras Norbert balkezes lövése megült a hosszú sarokban, s ugyanott landolt az újonc Varga Dénes vagy kilenc méterről eleresztett bombája is (13-6).

Hétfőn, 17:15 órától a görög válogatottal csap össze Kemény Dénes legénysége.

Eredmény (B csoport, 3. forduló):
MagyarországOlaszország 13-6 (3-2, 6-2, 2-1, 2-1)
A magyar góldobók: Kásás 3, Kiss G., Molnár, Biros 2-2, Kis G., Hosnyánszky, Madaras, Varga Dénes 1-1

A csoport állása:
1. Magyarország 6 pont,
2. Görögország 5
3. Németország 4
4. Olaszország 2
5. Horvátország 1
6. Szlovénia 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik