Élet-Stílus

Rája ölte meg a krokodilvadászt

admin
admin

2006. 09. 04. 13:04

A 44 éves Steve Irwin természetbúvár és televíziós személyiség meghalt, miután egy rája megtámadta, miközben a nyugat-ausztráliai partok mentén búvárkodott.

A közismert ausztrál természetfilmes évek óta forgatta veszélyesebbnél veszélyesebb krokodilokról szóló sorozatát, gyakorlatilag sérülés és baleset nélkül. A közismert „krokodilvadász” Irwin most is egy természetfilmhez készített víz alatti felvételeket Port Douglas közelében, amikor egy tüskés rája megtámadta. A hírek szerint a rája mérgező tüskéje pillanatok alatt végzett a népszerű Irvinnel, s a kiérkező helikopteres mentés már nem tudott segíteni rajta.

A szakértők szerint az ilyen támadások száma elenyésző, alig tudunk olyanról, hogy halállal végződött volna az emberek és ráják találkozása. A ráják a legritkább esetben támadnak emberre. Nagy valószínűséggel most sem a méreg végzett a természetbúvárral, hanem az, hogy az állat a mellkasán találta el a farok-tüskéjével és ez okozta a fatális balesetet.

Irwin híres volt arról, hogy dokumentumfilmjeiben veszélyes teremtményeket, mint például krokodilokat, kígyókat és pókokat mutatott be testközelből. Hazájában és a világ számos táján forgatott filmjeivel sokat tett a veszélyeztetett fajok és a Föld állatvilágának megóvásáért.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.