Élet-Stílus

A Ferrari nem vár Schumacherre

Az olasz F1-es istálló a szeptember 10-ei Olasz Nagydíjon jelenti be, hogy mely pilóták vezetik a 2007-es szezonban a tűzpiros autókat.

„A Ferrari a hétvégén nyilvánosságra hozza döntését” – nyilatkozta múlt héten Luca Colajanni, az istálló sajtófőnöke. Ezzel egy időben cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint Luca di Montezemolo Ferrari-elnök csütörtökön bejelenti, hogy kik lesznek jövőre a csapat versenyzői.

Michael Schumacher a Török Nagydíjat követően türelmet kért a csapattól. A menedzsere, Willi Weber szerint időt kell hagyni a hétszeres világbajnoknak, hogy a hátralévő futamokon a pontversenyre koncentrálhasson. A Ferrarinál azonban nem akarnak addig várni. Az istálló vezetősége még a héten leül tárgyalni Schumiékkal, és a döntést szeptember 10-én jelentik be.

A Forma–1 ura, Bernie Ecclestone Isztambulban annak a véleménynek adott hangot, hogy a német az idény végén visszavonul. Ebben az esetben az eddigi csapattárs, Felipe Massa és Kimi Räikkönen lehet a két ferraris pilóta. Nem kizárt azonban, hogy Schumacher még 2007-ben is harcba száll a vb-címért. Massa ennek a variációnak örülne a legkevésbé, hiszen ez azt jelentheti, hogy az egyik Red Bull-csapathoz küldik, és a finn lesz Schumi csapattársa.

Az összetettben 12 ponttal előzi meg a címvédő Alonso a német pilótát, akinek négy lehetősége maradt, hogy megfordítsa a pontversenyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik