Élet-Stílus

Vízilabda Eb: döntetlent játszottak a nők a spanyolokkal

A magyar női vízilabda-válogatott 8-8-as döntetlent játszott a spanyol csapat ellen a belgrádi Európa-bajnokság 2. fordulójában.

A magyar válogatott számára a csoportelsőség volt a legfőbb cél. Ennek szellemében alakult az első negyed, amelynek az elején ugyan két ízben is vezetett a spanyol gárda (0-1, 1-2), utána viszont beindult a Stieber-gépezet: a csapatkapitány ragyogóan osztogatott, amellett két pompás gólt is lőtt, biztosnak tetsző előnyhöz juttatva a válogatottat.


A folytatásban azonban fordult a kocka: az ibériaiak sorozatban háromszor is betalálva visszavették a vezetést, de mielőtt baj lett volna, Valkay Ágnes – persze Stieber átadásából -, majd Tomaskovics Eszter is eredményes volt, ennél fogva a félidős pihenőre egygólos előnnyel vonulhattak a lányok.


A harmadik forduló spanyol góllal indult, az egyenlő állás pedig hosszú perceken át maradt, mivel minden helyzetet kölcsönösen elpuskáztak a felek. A világbajnoki címvédő magyar együttes tompultsága nem múlt el a befejező játékrészre sem, amit a hetedik spanyol találat is igazolt, s ekkor jött Tomaskovics “öngólos” lövése, majd kevesebb mint két perccel a vége előtt Zantleitner – Stieber passzából született – gólja visszaadta a reményt. Amely aztán hiábavalónak bizonyult: a spanyolok sokadik előnyüket gólra váltották, s egy pontot eloroztak a nyögvenyelősen játszó, a meccs második felére érthetetlenül visszaeső magyar csapattól.


Ezért aztán a döntés, hogy csoportgyőztesként melyik gárda jut automatikusan a legjobb négy közé, illetve melyek kényszerülnek második és harmadik helyezettként a másik csoport hasonlóképpen végzett csapataival keresztbejátszásos mérkőzésre, hétfőre maradt, amikor is Szilágyi Péter együttese a szerbek rovására gólkülönbséget javíthat a délben kezdődő találkozón, míg a spanyolok és a hollandok egymással csatázhatnak igazi tétmeccsen.A hollandokat szombaton 11-6-ra legyőző magyar válogatott hétfőn délben a házigazda szerb együttessel találkozik.

A magyar góldobók: Stieber, Tomaskovics, Zantleitner 2-2, Pelle, Valkay Á. 1-1


Nők, második forduló:

A csoport:
Hollandia-Szerbia 16-6,
Spanyolország-Magyarország 8-8


B csoport:
Görögország-Németország 13-9
Oroszország-Olaszország



Ajánlott videó

Olvasói sztorik