Élet-Stílus

Megtartotta előnyét Lékó

A szombati két mérkőzés döntetlennel zárult a Lékó Péter-Anatolij Karpov nyolcjátszmás rapidsakk párosmérkőzésen, Miskolcon, így a magyar nagymester egy ponttal vezet a két utolsó játszma előtt.

A pénteki szünnap utáni ötödik partiban a hazai játékos vezette a világos bábukat, éles változatot választott, Karpov pedig az elfogadott vezércselt alkalmazta. A volt világbajnok orosz nagymesternek vészesen fogyott az ideje, de valamennyi válaszlépése erős volt, így a végjátékban Lékó nem tudta győzelemre váltani állás- és gyalogelőnyét. Karpov állandóan sakkot adott, riválisa pedig nem tudott kimenekülni ebből a helyzetből. A játszma a 46. lépésben végződött remivel.

A szombati második mérkőzés a volt világbajnok orosz nagymester vezette a világos bábukat. A megnyitás után úgy tűnt, hogy Lékó áll jobban, a lebonyolítás során azonban egyik fél sem tudott kellő térelőnyt teremteni, így a partit a 35. lépésben remire adták.

Lékó Péter 3,5-2-5-re vezet a miskolci Nemzeti Színházban zajló párosmérkőzés 7. és 8. (utolsó) találkozói előtt (vasárnap 16 és 17:30 óra).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik